ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 
Κάνεις το λάθος να ανοίξεις την τηλεόραση. Κατά 87% θα πέσεις σε πολιτικό. Σε πολιτικούς. Όλες οι σοβαρές παραμύθι φούρναρης εκπομπές, κι όλες οι σοβαροφανείς, έχουν πρώτο παράθυρο πίστα τους πολιτικούς. Μάλιστα. Γιατί, όμως;

 

Επειδή οι πολιτικοί μιλάνε. Επειδή ξέρουν να μιλάνε. Ο καθείς στο είδος του και ο μπαλαμούτης στο μπαλαμούτι του. Κι ακριβώς επειδή με τα χρόνια κάνουν καθημερινή προπόνηση στο μπλα μπλα, είτε στην επαφή με τους ψηφοφόρους, είτε στα ΜΜΕ, οι παίκτες όλο και βελτιώνονται.

Αυτή είναι η μαστοριά του πολιτικού. Να μιλάει. Τι να κάνει ο επαγγελματίας δημοσιογράφος στην εκπομπή του, στο ραδιόφωνο, στο κανάλι; Προσκαλεί άτομα που είναι σε θέση να σταθούν τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά. Και να θυμώνουν, να κτυπάνε το τραπέζι, να αρπάζονται με τον άλλον. Να σηκώνουν οπωσδήποτε τον τόνο της φωνής.

 

 

Με τον πολιτικό, τον επιστήμονα παρλαπίπα κάνει δουλειά ο εκπομπάρχης. Με τον βουλευτή, με τον υπουργό, αν όχι μ' αυτούς θα το χάσει το ματς. Θα τις κάψει τις μπριτζόλες στη ψησταριά. Πολιτικός είναι και είναι του μπλα μπλα.  Αν του δώσεις νυστέρι να χειρουργήσει, τον έστειλε αδιάβαστο τον ασθενή. Αν τον διορίσεις σε κρατική επιχείρηση, με τη μία την έριξε έξω. Στο μπλα – μπλα, όμως; Οι καλύτεροι μουσαφίρηδες σε εκπομπή είναι οι πολιτικοί. Το ξέρουν οι τηλεπαρουσιαστές, παίζουν στα σίγουρα με τους επαγγελματίες των κομμάτων.
Διαβαστε ακομα:

ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ, ΝΑ 'ΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΓΛΑΣΤΡΑ, ΡΕ, ΓΑΜΩΤΟ