ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Η ΝΙΚΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ... ΣΠΙΤΙΑ

 

Γιατί δεν πουλάει η αθλητική εφημερίδα. Ερώτηση κι αυτή! Επειδή δεν απευθύνεται σε πολύ κόσμο. Η πελατεία είναι τα αρρωστάκια, οι και τα μυαλά στα κάγκελα φανατικοί οπαδοί. Και γιατί η αθλητική, στην πραγματικότητα οπαδική εφημερίδα δεν απευθύνεται σε πολλούς; Επειδή δεν έχει τα φόντα να κάνει πελάτες και αναγνώστες οπαδούς, οι οποίοι - πέρα από την συλλογική τους προτίμηση - θα αγόραζαν μία φυλλάδα, με σφραγίδα οπαδική κι όχι.

Δεν πουλάει η αθλητική εφημερίδα και επειδή πολλοί, οι μάζες των οπαδών, ναι μεν αγαπούν την ομάδα τους, όμως δεν έχουν χρόνο αλλά και διάθεση να πληρώνουν κάθε μέρα ένα ευρώ πλας, για να πάρουν τη ντόπα τους. Όταν, μάλιστα, το εν λόγω ναρκωτικό είναι φτηνό, πρόστυχο, αηδιαστικό και στο φινάλε προσβλητικό γι’ αυτό που αγαπάνε, την ομάδα τους εννοώ.

Κέρδισε η ομάδα στο μεγάλο ντέρμπυ και η εφημερίδα με μεγάλα γράμματα στο πρωτοσέλιδο τίτλο μόνο ''ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΑΜΕ'' δεν γράφει.

Για τις αθλητικές εφημερίδες, δηλαδή για την πελατεία τους, η νίκη δεν είναι μόνον νίκη που τελειώνει στον αγωνιστικό χώρο. Και η ήττα δεν είναι μόνο ήττα. Οι ''αντικειμενικές'' αθλητικές εφημερίδες, που κι’ αυτές στην οπαδική μαστούρα απευθύνονται έγραψαν για τη νίκη ''ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ''. Κανένα σπίτι δεν κλείνει, ούτε ανοίγει σε καμιά ομάδα επειδή χάνει ή κερδίζει.

Χυδαιότητα και πολεμική ατμόσφαιρα βρωμάνε τα πρωτοσέλιδα. Και φουκαραδισμό. Να λυπηθούμε την ομάδα που έφυγε με ήττα από το γήπεδο. Την αδίκησαν, ήταν θύμα βρώμικου πολέμου.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑΚΙ ΕΣΦΑΖΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ