ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Φοβερό. Να πλασάρεται το φαιδρό ως σοβαρό. Το άξιο αποδοκιμασίας ως άξιο να χειροκροτηθεί. Κερδίζει ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ παιχνίδι ευρωπαϊκό και οπαδική εφημερίδα γελοιοποιεί τον οπαδισμό. Της πλάκας όποιος είναι οπαδός, αφού τον έχουμε ικανό να μασάει κάθε παπαριά.

''Εδώ είναι Πειραιάς!'', το πρωτοσέλιδο. Με φώτο έναν μαύρο μπασκετμπωλίστα. Η αποθέωση του καραγκιοζισμού.

Έχασε, δηλαδή, ο αντίπαλος διότι το ματς έγινε στον… Πειραιά. Που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν έχει γνωρίσει την ήττα στον… Πειραιά, δηλαδή η πραγματικότητα είναι εκτός σκέψης. Κέρδισε ο Ολυμπιακός όχι διότι ήταν καλύτερος, έχει καλύτερους παίκτες, ούτε διότι ο αντίπαλος βρέθηκε σε μέτρια μέρα. Η νίκη ήρθε επειδή ''Εδώ είναι Πειραιάς!''.

Η γνωστή πολυμεταχειρισμένη μαλακία. Εδώ είναι ΟΑΚΑ γράφει η οπαδική εφημερίδα του Παναθηναϊκού. Εδώ είναι Τούμπα κ.λ.π. 
Και η πόλη έχει το μεγαλείο της, τη ψυχή της. Βέβαια. Ποια ομάδα! Η έδρα είναι που ανεβάζει την ομάδα. Και τη ψυχή του Πειραιά, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης την εκφράζει ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, μπασκετμπωλίστας, μαύρος, κίτρινος, λευκός, ινδιάνος. Ο περαστικός, ο για ένα χρόνο, για δυο, τρία στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό.
Διαβαστε ακομα:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ