ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 
Και το γράφουν φόρα παρτίδα. Αυτό συμφέρει τον Τσίπρα.. Αυτό δεν συμφέρει τον Μητσοτάκη. Θα χάσει η κυβέρνηση, αν πάμε τώρα σε εκλογές. Θα πάρει επάνω της η αντιπολίτευση, ο χρόνος δουλεύει υπέρ της.
Έτσι τα γράφουν. Κι όχι μόνον όταν κάνουν προβλέψεις προεκλογικές. Για όλα τα ζητήματα που παίζουν «πολιτικά», και επηρεάζουν δημοσκοπικά, ίδια ποδοσφαιρική αντίληψη. Η ομάδα χάνει, κερδίζει, ποιος ασχολείται με τον οπαδό. Στην πολιτική, όμως, κύριοι πολιτικοί αναλυτές και της πλάκας δημοσιογράφοι σχολιαστές, υποτίθεται πως δεν κυκλοφορούν οπαδοί, αλλά πολίτες, ψηφοφόροι, φορολογούμενοι. Κι αυτοί, οικογενειάρχες κι όχι, στις κάλτσες τους τι κάνει η... ομάδα. Το κόμμα, δηλαδή. Αυτοί είναι οι κερδισμένοι ή χαμένοι, όχι ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα και τα κόμματα τους.
Το χαβά τους. Το άλφα ζήτημα θα κάνει ζημιά στον πρωθυπουργό, το βήτα θα αβαντάρει τον Τσίπρα. Αυτό παίζει. Το τι συμφέρει στους σερβιτόρους των παραμυθιών.
Για σιγά, ρε. Εμείς που είμαστε, δηλαδή; Εμένα, εσένα, τον κόσμο τι είναι αυτό που θα μας κάνει καλό, κακό. Φως φανάρι. Εμάς μας έχουν στο ρόλο κομπάρσου. Ίσως να έχουν δίκαιο. Να θεωρούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τίποτα περισσότερο από εκείνους που έχουν καθήκον απλά να ρίχνουν το φακελλάκι στο κουτί. Σύμφωνα με τα ιδεώδη της δημοκρατίας;
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΓΑΜΟ