ΚΑΤΑΒΡΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΟΥΧΤΑ

 

Σκαλίζω στη μνήμη μια σκηνή από μυθιστόρημα του φοβερού Λουίτζι Πιτιγκρίλι (1893 - 1975). Τον διάβαζα πιτσιρικάς, ούτε 15χρονος δεν ήμουν και μ’ είχε τρελάνει μ’ αυτά που έγραφε. Ο ήρωας της ιστορίας περιμένει την γκόμενα σε ζαχαροπλαστείο και στο απέναντι τραπέζι κουσουμάρει μια γριά καρακάξα διακοσίων ετών να τρώει πάστα. Και σκέφτεται ο νεαρός με φιλοσοφικό σαρκασμό: ''Τζάμπα πήγε η πάστα!''.

Γιατί να μην ευχαριστηθεί  την πάστα κάποιος νέος άνθρωπος, τι αξία έχει το γλυκό μέσα από τα σάπια δόντια της βρωμόγριας και στο γερασμένο της στομάχι. Αυτό σκεπτόταν ο νέος, ο ήρωας στη νουβέλα του Πιτιγκρίλι. Γιατί η ενεργειακή μου μνήμη ξέθαψε την εικόνα της γιαγιάς με την σεράνο;
Το 2004, σα σήμερα 4 Φεβρουαρίου, έσκασε μύτη αυτό το κόλπο, το Facebook. Μετά από δυο δεκαετίες σχεδόν αναρωτιέσαι: Τι είναι αυτό, πρόοδος είναι, χρησιμοποιείται για καλό;

Ανακαλύφθηκε π.χ. το τηλέφωνο. Και μετά το κινητό τηλέφωνο. Γιατί; Για να κονομήσουν, βέβαια, να κονομάνε αυτοί που το φτιάχνουν, αυτοί που το εμπορεύονται. Όχι για να εξυπηρετείται ο κόσμος.

Όταν το προϊόν της τεχνολογικής «προόδου» το έχει ο άλλος για υποκατάστατο του φυσικού και φυσιολογικού αυνανισμού, του απαραίτητου ιδιαίτερα σε κάποιες ηλικίες αυνανισμού, τότε... γιατί, ρε, να μη φάει τη μπουγάτσα και το καταίφι η γριούλα; Αμόλυσε το Facebook ο γάτος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (φώτο) και μιλιόνια δίποδα καταβρέχουν τη φούχτα τους με τις ηλεκτρονικές οθόνες. Κατά 97% το εργαλείο χρησιμοποιείται αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ