ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ

 

Στις 16 Μαίου το 1929 έγινε η πρώτη εκδήλωση της Ακαδημίας του αμερικάνικου σινεμά για να απονεμηθούν τα βραβεία σε σκηνοθέτες, παραγωγούς, ηθοποιούς, σεναριογράφους, φωτογράφους, ενδυματολόγους, μουσικούς, τεχνικούς κ.α. Όλοι κι όλοι ήντουσταν 250 οι παρόντες (φώτο). Εμείς κι εμείς. Καμία σχέση με την τελετή, τη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ, όπως εξελίχθηκε με τα χρόνια. Με την αστραφτερή νύχτα που ξεκινάει με την παρέλαση των σταρ στο κόκκινο χαλί. Θέαμα ετήσιο για πάρτη όλου του πλανήτη.

Δεν γίνεται σύγκριση. Του κινηματογράφου της πρώτης περιόδου, στα πρώτα του βήματα ακόμα, με το Σήμερα όπου το σινεμά αποτελεί την πρώτη λαϊκή διασκέδαση στη γη.

Σε κάποιο ξενοδοχείο του Χόλυγουντ έγινε η πρώτη τελετή απονομής των Όσκαρ, τότε δικαίωμα ψήφου στην Ακαδημία Κινηματογράφου είχαν 231 άνθρωποι. Σήμερα ψηφίζουν περισσότεροι από 6.000 απ' όλον τον κόσμο. Η εκδήλωση είναι αντάξια του Χόλυγουντ, της Μέκκας του σινεμά και είναι show ανταγωνιστικό και μιας καλοδουλεμένης, υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας. Καλή, λοιπόν, τηλεοπτική παρακολούθηση απόψε, μετά τα μεσάνυχτα στο έργο των φετινών Όσκαρ.

Διαβαστε ακομα:

ΑΡΧΙΒΑΡΩΝΟΣ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ, ΑΡΧΙΞΕΦΤΥΛΑΣ