Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΚΥΛΑ, ΜΕ ΒΟΥΛΑ

 
Γυναίκα τέρας. Με «ακραία συμπεριφορά», να το πούμε κυριλάτα. Υστερική, αλκοολική, σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες και γυναίκες. Τέσσερις γάμους, καμία σχέση με την έννοια Μητέρα, κι όμως υιοθέτησε τέσσερα παιδιά, με τα οποία βέβαια ούτε καν ασχολήθηκε. Το ποια ήταν ακριβώς το έμαθε ο κόσμος από το βιβλίο της υιοθετημένης κόρης της Χριστίνας (1939), αυτή έκανε τρεις γάμους, και μίλησε με τα χειρότερα λόγια για την μάνα της. Την μεγάλη σταρ του παλιού Χόλυγουντ, την θρυλική Τζόαν Κρώφορντ (1905- 1977).
Ερώτημα. Η Κρώφορντ και το κάθε άτομο, μ’ όσα κακά και απωθημένα και στραβά κουβαλάει, θα έβγαζε τη σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα του, αν δεν ήταν πετυχημένο; Αυτό είναι το ερώτημα. Αν δεν εξελισσόταν σε ντίβα, στην πιο μεγάλη και τρανή η Joan Grawford, θα είχε την... ευκαιρία να εκδηλώνει τις κρίσεις και εκρήξεις πανικού, βίας, τιμωρίας εναντίον γνωστών και αγνώστων.

Κοκκινομάλλα, έκρυβε το χρώμα. Τέλειο δέρμα, όμως με φακίδες. Μεγάλωσε με τρείς πατριούς. Ξεκίνησε από χορεύτρια και ψάρεψε μικρούς ρόλους στο βωβό κινηματογράφο. Το 1945 πήρε το Όσκαρ. Ο τέταρτος σύζυγος της ήταν ο πρόεδρος της Pepsi Cola, οι προηγούμενοι τρεις ηθοποιοί.

Η Joan Crawford ήταν ικανή να αυτοκτονήσει αν γνώριζε ότι… έμεινε από θαυμαστές. Στο σκυλάκι της και στο ποτό βρήκε τους καλύτερους συντρόφους στην καταραμένη και σκανδαλώδη ζωή της. Έχει γράψει στην Ιστορία η μυθική της κόντρα με την ανταγωνίστρια της, (φώτο, δεξιά) την σπουδαία ηθοποιό Μπέτυ Ντάιηβις(1908-1989). Η Κρώφορντ πέθανε σα σήμερα 10 Μαίου, το 1977.
Διαβαστε ακομα: