ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΥΨΗΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 
Είμαι ομοφυλόφιλος. Και οροθετικός. Και άθεος. Έτσι αυτοσυστήθηκε. Σπούδασε δημοσιογραφία και  επικοινωνία. Είχε δική του εκπομπή στην τηλεόραση. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα, αλλά απέσυρε την υποψηφιότητα του, τελικά. Έκανε κι άλλα διάφορα, ο ''συνδικαλιστής'' της ομοφυλοφιλίας Γρηγόρης Βαλλιανάτος, γεννημένος το 1956, σα σήμερα 4 Ιουνίου στην Πλάκα, με καταγωγή τα Βαλλιανάτα Κεφαλονιάς.
 
Μια φορά δήλωσε μπροστά στην κάμερα ότι πριν 40 χρόνια σκότωσε 17 ανθρώπους. Το είπε σοβαρά και  ξεκάθαρα. Για ποιο λόγο έκανε τους φόνους; Δεν είπε. Ποιοι ήταν οι δολοφονημένοι; Δεν είπε. Μήπως αστειεύεται; Δεν ξέρεις. Μήπως το βγάζει από τη φαντασία του; Δεν ξέρεις.

 

Κάποιοι παίζουν στα δάκτυλα το παιχνίδι της επικοινωνίας. Της δημοσιότητας. Άλλος ψάχνεται, χρυσώνει δεξιά κι αριστερά προκειμένου να εξασφαλίσει λεζάντα και να συζητηθεί, άλλος π.χ. σαν τον ακτιβιστή Γρηγόρη Βαλλιανάτο, το καταφέρνει πανεύκολα να γίνει το θέμα ημέρας. ''Συνοδός ήμουν και έκανα σεξ με άνδρες όταν πριν χρόνια δούλευα σε μπαρ του Λονδίνου'' - είπε κι αυτό. 

Γιατί να ασχοληθεί... δημοσιογραφικά ένα μέσο, να διαπιστώσει πριν δημοσιεύσει αν είναι αλήθεια ή μούσι μια δήλωση αβανταβόρικη από επώνυμο ή λίαν γνωστό; Το μμε δεν θα σνομπάρει καμιά δήλωση τεφαρίκι.. 
Τον Ζακ Κωστόπουλο ο Βαλλιανάτος τον χαρακτήρισε «μια ηρωική και συγκινητική προσωπικότητα». Αν με ρωτήσει κανείς, τη γνώμη μου για τον Βαλιανάτο, θα πω ότι κι αυτός είναι μια ηρωική και συγκινητική προσωπικότητα
Ο μάστορας της επικοινωνίας για πλάκα φτιάχνει σενάριο μπαμ και κάτω ή διάρκειας τόσων ημερών, προκειμένου με τη δημοσιότητα εξυπηρετήσει τη δική του σκοπιμότητα ή του πελάτη του.
Διαβαστε ακομα: