ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ
Λοιπόν. Άστους να λένε. Τους Τούρκους, και όποιους άλλους. Για τούτο και για εκείνο. Τι κόλπο είναι αυτό εδώ και 200 χρόνια; Ότι μας προκαλούν. Ναι, ρε, σε προκαλούν. Ναι, ρε, ας το δεχθούμε, αν και δεν είναι σίγουρο πως σε προκαλούν. Εσύ, γιατί... προκαλείσαι; Γιατί δείχνεις ότι ενοχλείσαι; Να σου πω εγώ το γιατί. Επειδή είσαι μικρός. Ναι, είσαι μικρός. Γιατί, όμως, να παραδεχθείς ότι είσαι μικρός; Για να δείξεις ναι μεν είμαι μικρός, όμως δεν είμαι και λίγος.
Ποιοι, όμως, είναι αυτοί που εκδηλώνουν τα συναισθήματα πρόκλησης του ελληνικού λαού; Εδώ σε θέλω! Τα μήντια. Αυτόν τον εύκολο τρόπο έχουν για να κάνουν επίδειξη ψευτοπατριωτισμού και ψευτοεθνικισμού. Αν σκεπτόντουσαν αληθινά πατριωτικά τότε στην ατζέντα τους θα υπήρχε και το όπλο “Αδιαφορία” στις ξένες ... προκλήσεις.
Με την ευκαιρία. Όταν έσκασε η μπόμπα της Αμφίπολης, με την ανακάλυψη του Τάφου στις όχθες του Στρυμώνα, τα ΜΜΕ για μέρες πολλές έπαιξαν πολύ δυνατά το θέμα. Περίεργο. Περιεργότατο. Το πρώτο, σκέπτεσαι, είναι ότι οι Έλληνες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα “αρχαία”. Χεστήκανε, όμως. Περισσότερο ενδιαφέρον υπάρχει στο εξωτερικό για την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων, παρά στο εσωτερικό. Τσεκαρισμένο. Καρατσεκαρισμένο.
Δεν το συζητάμε ότι αυτά που βρέθηκαν στον Τάφο της Αμφιπόλεως είναι υψηλής αρχαιολογικής αξίας. Και λοιπόν; Μήπως γνωρίζουμε τα μνημεία στην Ελλάδα, που βρίσκονται, ποια είναι, και αναφέρομαι στα σπουδαιότερα. Μήπως τα επισκέπτονται οι Έλληνες και δεν το έχουμε πάρει πρέφα.