ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ

 

Γράφεις κάτι για την ομάδα του και ο άρρωστος. ο σύφιλης την βγαίνει από αριστερά, σου λέει το εντελώς οπαδικό: «Μην ασχολήσαι με την ομάδα μου!». Ατόφιος καραγκιοζισμός. Εκδηλώνεται από τους έχοντες μυαλό σκνίπας σε κάθε ομάδα οπαδούς.

Τι είναι η ομάδα, ρε νούμερο; Πρώτα πρώτα, ηλίθιε, η ομάδα σου δεν είναι προσωπική σου υπόθεση. Ακόμα ακόμα ούτε υπόθεση των οπαδών της ομαδάρας σου. Αυτό που σου λέω. Αν δεν σου έμαθαν γράμματα οι φυλλάδες που διαβάζεις, δεν θα στα μάθω εγώ.

 

Η ομάδα σου, ηλίθιε οπαδέ, παίζει στο πρωτάθλημα. Τι πα' να πει αυτό; Θα πει πως η ομάδα σου, που δεν είναι ιδιοκτησίας σου, κυκλοφορεί, θέλει να κυκλοφορεί δημοσίως. Την συμφέρει να έχει ακροατήριο και πέρα από το οπαδικό της κοινό. Στο χαλασμένο σου μυαλό αυτό δεν λέει κάτι, και αφού με προκαλείς και τολμάς να σταθείς ατρόμητος μονομάχος απέναντι στον αποδυτηριάκια, πάρε και τούτο:

Ο κοσμοπολίτης οπαδός όχι ο κομπλέξας όχι ο επαρχιώτης, αισθάνεσαι ικανοποιημένος όταν η δική του ομάδα προκαλεί το ενδιαφέρον και τρίτων. Και να λένε άσχημα πράγματα για την ομάδα του. Αρκεί να ασχολούνται μαζί της. Ουδείς ασχολείται με ομάδα, με αντίπαλο που δεν μετράει. Είναι δυνατόν κοτζάμ αποδυτηριάκιας να τα βάλει με ομάδα από χωριό, από γειτονιά, μ'  ένα καφενείο, μια ψησταριά, μια μπυραρία;

 

Δεν έχει, λοιπόν, τίποτα να... Φοβηθεί ο οπαδός ακόμα κι αν πιάνουν στο στόμα τους την ομάδα του εμπαθείς και άλλοι κολασμένοι κομπλεξικοί. Επειδή είναι ομάδα που μια ζωή παίζει στη σέντρα ασχολήθηκα και θα ασχολούμαι μ' αυτήν, Αρειανέ καραγκιόζη. Αεκτζή καραγκιόζη. Παναθηναϊκέ καραγκιόζη. Ολυμπιακέ καραγκιόζη. Παοκτσή καραγκιόζη.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΜΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ...