ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΧΕΣΟΓΛΟΥ

 
Μεταγραφές. Τι είναι αυτό που περισσότερο διαβάζεις; Ότι οι Ισπανοί ή οι Βέλγοι στα δικά τους μέσα γράφουν για μεταγραφή του τάδε ποδοσφαιριστή στην άλφα ή βήτα ΠΑΕ. Ότι μάνατζερ προτείνει ποδοσφαιριστή σε ΠΑΕ. Ποια είναι η είδηση; Υποτίθεται ότι τα ΜΜΕ αναφέρονται σε γεγονότα. Έστω σε κινήσεις που προβλέπεται να εξελιχθούν σε γεγονότα. Διαφορετικά δεν υπάρχει είδηση.
Πουλάει η ειδησεογραφία στις μεταγραφές, γι' αυτό... καλλιεργείται έτσι κι αλλοιώς, από τις φυλλάδες και τις σαϊτάρες. Και θα βάλουν στο παιχνίδι τους μάνατζερ. Τι, δηλαδή, να γράφουν ανύπαρκτα πράγματα. Δημοσιογραφία κανουν και δεν τα βγάζουν από το κεφάλι τους.

Και διαβάζεις κάθε μέρα: “Στέλνουν τον Σέρβο Πέοβιτς στον ΠΑΟΚ”. “Στέλνουν τον Βούλγαρο Αρχίδεφ στον Παναθηναϊκό”. “Στέλνουν τον Γάλλο Κωλαρέ στην ΑΕΚ”. “Στέλνουν τον Τούρκο Μπουχέσογλου στον Άρη”. “Στέλνουν τον Αλγερινό Κατιμά στον  Ατρόμητο”.

Για σιγά, ρε. Δεν γίνεται μεταγραφή αν δεν τη θέλουν παίκτης και ομάδα. Μ' αυτή τη δημοσιογραφική πατέντα “στέλνουν” καταργείται η ΠΑΕ, αυτή δεν έχει γνώμη, δεν εξαρτάται απ' αυτήν η απόκτηση του παίκτη. Ποια ΠΑΕ, μια ιστορία της πλάκας είναι. Ανίκανη να ασχοληθεί, να αξιολογήσει ποδοσφαιριστές, ποιους χρειάζεται, άρα ό,τι της πασάρουν. Ό,τι της ''στέλνουν.

Έτσι πάει. Αυτό εννοεί ο άλλος. Ότι η ΠΑΕ δεν ξέρει τι της γίνεται. Και δεν λαμβάνεται υπ' όψιν οι όποιες οικονομικές δυνατότητες της κάθε ΠΑΕ. Γι' αυτό κι εμείς οι δημοσιογράφοι δεν ασχολούμεθα με την ΠΑΕ αλλά ποιους παίκτες θα της “στείλουν” οι μάνατζερ ή τα ξένα ΜΜΕ.

Με την ευκαιρία μια αποκλειστική είδηση. Στέλνουν στον Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών τον Ελληνοκαναδό καθηγητή δόκτωρ Μαλακίδη να τους διδάξει δημοσιογραφία. 

Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ...