ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΣΑΤΣΟΥ

 
Το κόμμα δίνει στη δημοσιότητα ένα κατεβατό για το άλφα θέμα. Το ΜΜΕ γιατί να δημοσιεύσει το κομματικό κείμενο αν αυτό είναι μια μπούρδα και μισή; Αν το μέσο καταχωρήσει ανακοίνωση με περιεχόμενο αδιάφορο, τότε δείχνει, πρώτον ασέβεια στους αναγνώστες. Και, δεύτερο, την ανυπαρξία του.

Τι είναι η εφημερίδα ή το κανάλι; Κάδος απορριμμάτων είναι αν ενεργεί χωρίς αξιολόγηση δημοσιογραφική και κοινωνική. Υπάρχουν οι σοβαρές ειδήσεις και οι πατσαβούρες. Όταν, λοιπόν, δημοσιεύονται ή εκφωνούνται τα νέα χωρίς ιεράρχηση, η αναγκαία ενημέρωση το ίδιο με την περιττή, τότε το ΜΜΕ είναι της πλάκας.  Δεν έχει τη δική του προσωπικότητα, δεν υπηρετεί την πληροφόρηση, απλά χρησιμοποιείται.

Το κόμμα, η κυβέρνηση είναι άλλο πράμα, το μήντιο άλλο πράμα. Άλλη δουλειά και με το δικό της τρόπο κάνει η αστυνομία, η δικαιοσύνη, η εφορία, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση. Καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.

Η κρατική τηλεόραση πλασάρει πρώτη είδηση τη όποια μαλακία αμολύσει ο κυβερνητικός, δηλαδή ο πρωθυπουργικός εκπρόσωπος. Είτε κυβέρνηση είναι δεξιά, είτε αριστερή. Αυτός είναι ο ορισμός του φασισμού. Και της επαγγελματικής δημοσιογραφίας, με συμπεριφορά τσάτσου. Βλέπει τον κόσμο με τα μάτια και τα συμφέροντα των κομμάτων.

Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ...