ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, ΔΟΝ ΚΙΧΩΡΗΣ, ΖΟΡΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

 

Μην πέσεις στα νύχια του. Θα σε ξεσκίσει. Να συνεννοούμαστε. Στην πιάτσα δεν υπάρχει άνθρωπος να κάνει το σπορ του Αλέξη Κούγια. Είναι μοναδικός.

Μαλακίες. Ποιόν έστειλε φυλακή ο Κούγιας; Κανέναν! Αυτό, βέβαια, δεν μειώνει τον δικηγόρο, αλλά την κοινωνία μας. Τα κόμματα μας, τα ΜΜΕ, την δικαιοσύνη, το ποδόσφαιρο. Έτσι είναι. Σ’ ένα άλλο κράτος θα είχαν γεμίσει οι φυλακές μετά απ’ αυτά που καταγγέλλει ο Κούγιας. Στην Ελλάδα περνάνε στο ντούκου. Την άλλη κιόλας μέρα οι μπόμπες του δικηγόρου ξεχνιόνται. Σα να μην έσκασαν.

Για παράδειγμα, ο Κούγιας είχε αποκαλύψει: ''Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν είναι πρόεδρος στην ΠΑΕ Άρης. Άλλος… Καρυπίδης, Θόδωρος κι αυτός, είναι ο πρόεδρος του Άρεως. Άρα, στις ψηφοφορίες τις super league υπάρχει θέμα πλαστοπροσωπίας''. Το τρομερό του πράγματος είναι ότι ο ίδιος ο Καρυπίδης παραδέχθηκε ότι έχει δίκαιο ο δικηγόρος. Σαν Έλλην γνήσιος, όμως, το αφεντικό του Άρεως τη βγήκε από αριστερά: «… Δεν θα επιτρέψω στον κύριο Κούγια μπλα μπλα μπλα... ».
Μια ζωή ο Αλέξης Κούγιας κάνει καταγγελίες. Συγκεκριμένες. Και στρέφεται σε επώνυμους, τους ονοματίζει. Είναι μοναδικός στο είδος του. Ο Αλέξης Κούγιας. Κανείς άλλος δεν τολμάει όπως αυτός. Το φαινόμενο. Διαρκείας δεκαετιών. Τεσσάρων, τουλάχιστον.

Η πιο εύκολη και αβανταδόρικη λύση σε ραδιοφωνατζήδες, εκπομπάρχες, γραφιάδες σε φυλλάδες. Έχουν επικοινωνία με τον γνωστό δικηγόρο, κι αυτός τους αποζημιώνει με το παραπάνω. Πάντα υπάρχει μια αιτία, ένα γεγονός στην πιάτσα και με το μαχητικό του λόγο ο Κούγιας δίνει το παρών.

Το φαινόμενο. Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σήμερα έχει γενέθλια, ήρθε στον κόσμο 4 Νοεμβρίου, το 1951. Πως ερμηνεύεται το φαινόμενο Κούγιας. Στο γήπεδο των αποκαλύψεων είναι ένας αμετανόητος Ζορό και Ρομπέν των Δασών. Μήπως και Δον Κιχώτης; Επειδή, τελικά, σε πείσμα της ''τρομοκρατικής'' του δράσης ενάντια των κακών και διεφθαρμένων στο ποδόσφαιρο, η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Ο Αλέξης Κούγιας δεν το βάζει κάτω. Ταυρομάχος στην σέντρα της αρένας επιτίθεται στον ταύρο της ποδοσφαιρικής διαπλοκής και διαφθοράς. Πάντα με στοιχεία. Μόνος του. Χωρίς σύμμαχο. Χωρίς αβανταδόρους. Οι δημοσιογράφοι δεν ακολουθούν. Δεν δίνουν συνέχεια στις καταγγελίες του. Δεν επιμένουν στις αποκαλύψεις του. Σε απόσταση οι πολιτικοί, επίσης. Το ίδιο και οι δικαστές. Ποιος έχει την απάντηση; Γιατί να’ ναι μοναχικός λύκος ο Κούγιας;
Διαβαστε ακομα: