ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ, Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

 
Σήμερα το παιχνίδι έχει αλλάξει στο σινεμά. Ο πιο μεγάλος σταρ είναι απόλυτα συνεργάσιμος, Κάνει ό,τι του πούνε. Και όπως ακριβώς θα του το ζητήσει ο σκηνοθέτης. Έτσι, όχι αλλοιώς. Στα μέτρα του ρόλου, όχι στις όποιες παράλογες και προσωπικές απαιτήσεις του σταρ. Στα καπρίτσια του. Πάνε αυτά, έχουν τελειώσει στο Χόλυγουντ.

Ποιος σταρ; Καταστροφή είναι πλέον για τον ηθοποιό αν σκέπτεται ότι θα τον υπηρετήσει το σύστημα. Όχι, κύριε. Είπαμε. Πάνε αυτά. Σήμερα οι πρώτοι, οι πολύ πρώτοι του Χόλυγουντ είναι παίκτες. Σούπερ επαγγελματίες. Παίζουν σύμφωνα με τις εντολές του κώουτς, δηλαδή του σκηνοθέτη.

Star system. Πρώτα είναι το σύστημα, μετά ο σταρ. Έχει έρθει τούμπα η δουλειά. Γι' αυτό ένας πρώτης γραμμής σταρ, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, τα κάνει όλα. Τα παίζει όλα. Τον καλό και τον κακό στο σινεμά. Τον μαφιόζο και τον φιλάνθρωπο. Τον μεγιστάνα και το ρεμάλι του δρόμου. Τον εραστή μιας ρομαντικής ιστορίας και τον παρανοϊκό σήριαλ κήλερ.

Ο Ντι Κάπριο γεννήθηκε σα σήμερα 11 Νοεμβρίου, το 1974. Ένα κωλόπαιδο, ασόβαρο, έξω από το γήπεδο του επαγγέλματος έκανε τέτοιες αλητείες, ένα σωρό ανωμαλίες, γι' αυτό ποιος να τον εμπιστευθεί. Το τσογλάνι, όμως, είχε ταλέντο και στην πορεία ξαφνικά σοβάρεψε, παρασοβάρεψε. Ξεκίνησε σαν ο Κριστιάνο Ρονάλντο του σινεμά, κακομαθημένος και επιδειξίας, και εξελίχθηκε σ' ένα συγκροτημένο άτομο αξιοσέβαστο πλέον στη βιομηχανία της showbiz. Μετά από 4 υποψηφιότητες Όσκαρ το πήρε, μάλιστα πρώτου ρόλου, το 2015.

Φτωχή μάνα, πατέρας εξαφανισμένος από τότε που ήταν ενός χρόνου ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, από μωρό βρέθηκε στα κινηματογραφικά στούντιο. Σε ηλικία 5 χρονών έπαιζε σε τηλεοπτικά παιδικά σήριαλ. Στη συνέχεια έκανε διαφημιστικά σποτ για την τηλεόραση. Και κομπαρσαρία σε ταινίες. Το μπαμ έγινε με τον Τιτανικό το 1997, αφού είχε ήδη κάνει μια πορεία στο Χόλυγουντ.

Διαβαστε ακομα:

Η ΜΑΜΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ