ΚΑΝΑΛΙΑ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΚΑ, ΟΜΑΔΕΣ ΜΙΖΕΡΕΣ

 

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ποιων εφημερίδων; Όσες έμειναν να κυκλοφορούν. Αθηναϊκές εφημερίδες, πολιτικές και αθλητικές. Πουλάνε ψίχουλα, όλες μαζί όσες μια στο όχι μακρινό παρελθόν. Κάποιες, μάλιστα, τις αγοράζουν χίλιοι, χίλιοι πεντακόσιοι άνθρωποι. Κάποιες άλλες έχουν τριψήφιο αριθμό πωλήσεων, αν τα νούμερα είναι πραγματικά.

Ωραίο κόλπο. Ένθετο, λέει, κομμάτι στην εκπομπή τάδε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.Έτσι καλύπτει χρόνο και χώρο το κανάλι, το site, το ραδιόφωνο χωρίς να πληρώνει μία. Ναι, αλλά ασχολείται με αντικείμενο πεθαμένο, όπως είναι η εφημερίδα σήμερα.

Ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο έχει πρόγραμμα, υποτίθεται, 24ωρο. Πώς να το γεμίσει; Ό,τι παίξει, κοστίζει. Εκπομπή, σήριαλ, δελτίο ειδήσεων. Έξοδα είναι αυτά. Τα πρωτοσέλιδα είναι τζάμπα υλικό. Νεκρό υλικό. Θα μου πεις και από το ζωντανό υλικό ποιο είναι αυτό που αξίζει, που βλέπεται;

Κάθεται ο άλλος με το εργαλείο στο χέρι και κάνει rotation, ζάπιγκ το λένε στην τηλεόραση, και δεν βρίσκει τι να δει. Φοβερό, ε; Να παίζουν εκατό κανάλια και να μη βρίσκεις κάτι της προκοπής. Κάποια εκπομπή να σε κρατήσει. Επόμενο. Άμα δεν υπάρχει τίποτα, τι να δεις;

 

Πεθαμένες οι εφημερίδες, πεθαμένα τα κανάλια. Ίδια κατάσταση και στα γήπεδα. Δέκα εκατομμύρια είμαστε και θα περίμενε κανείς να πουλιόντουσαν ένα εκατομμύριο εφημερίδες την ημέρα, άντε 500.000. Και σε μία αγωνιστική του πρωταθλήματος πάνε δεν πάνε 30-35.000 άνθρωποι.

Το καταλαβαίνεις. Θες, δεν θες φουκαραδιάζεις. Τα μικρά μεγέθη σε κάνουν κι εσένα μικρό. Σε κονταίνουν. Σου αφαιρούν δύναμη, ηθικό. Μήντια φουκαριάρικα, ομάδες μίζερες, κόμματα της ελεημοσύνης. Έτσι δεν σηκώνεις κεφάλι. Δεν φτάνεις καν στη σέντρα να δείξεις την κλάση σου. 

Διαβαστε ακομα:

ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ Ο... ΚΑΤΙΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ