ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΔΙΧΩΣ ΜΠΕΣΑ

 

Θεωρείται επιτόπου στημένος ο δημοσιογράφος αν ''ενοχλεί'' πρόεδρο ΠΑΕ. Δεν αποκλείεται να συμβαίνει αυτό. Πράγματι να κάνει παιχνίδι για λογαριασμό άλλου προέδρου. Παίζει κι αυτή η πιθανότητα. Όπως να μη δουλεύει για κάποιον άλλον, να μην έχει ''συμβόλαιο'', αλλά να γράφει εναντίον συγκεκριμένου μεγαλομετόχου από προσωπική ανομολόγητη σκοπιμότητα. Ίσως να τον εκβιάσει.

Πέρα απ' αυτά. Γιατί να μη βάλουμε στο λογαριασμό και τα προσωπικά απωθημένα; Να του την έχει δώσει του δημοσιογράφου, με την εξουσία του, με το δυνατό του πόστο σε μηντιακό μέσο, και να έχει βάλει στο σημάδι έναν ισχυρό της πιάτσας, όμως με αμφισβητούμενη ηθική. Με τη σκοπιμότητα να κερδίσει όχι βρώμικα χρήματα, αλλά πόντους ως αγωνιστής της μαχόμενης δημοσιογραφίας. Και αύριο να εξαργυρώσει τον αγώνα του ενάντια στη διαπλοκή, τη διαφθορά, στην αδιαφάνεια με την εκλογή του ως βουλευτής.

Τι λέμε; Ότι οι απατεώνες κάθε λογής, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, πολιτικοί, γενικά δημόσιοι παράγοντες άλφα και βήτα εθνικής, βρίσκουν και κάνουν. Αυτή είναι η γαμημένη αλήθεια. Ότι αυτή κι όχι μια άλλη συγκεκριμένη κοινωνία διευκολύνει περισσότερο τον αλεπουδιάρη. Και να κάνει την πουστιά, και να μην το πάρει πρέφα κανένας.

Παίζει και ο ερασιτεχνισμός, η αφέλεια κάποιων να ενεργούν μαφιόζικα, όταν ο πρόεδρος της ομάδας είναι απόφοιτος τσιτσιλιάνικης σχολής. Και θαρρούν πως έχουν να κάνουν με άτομα μυημένα στην κουλτούρα της ομερτά. Προκειμένου να βγάλουν χαρτζηλίκι και να κάνουν επίδειξη της προσωπικής τους επιρροής, ότι μετράει η πένα τους, αγνοούν τον κίνδυνο στην πρώτη στραβή να τους ''δώσει'' με το παραμικρό αυτός στον οποίον προσφέρουν δημοσιογραφικές υπηρεσίες.
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ