ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΣ ΜΗ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ...

 
Τι θα πει πουλημένος δημοσιογράφος; Θα πει αυτός που τα παίρνει. Επιτόπου παρένθεση. Σήμερα, και δεν χωράει η παραμικρή αμφισβήτηση, στην πιάτσα κυκλοφορεί πολύ περισσότερη στημένη δημοσιογραφία από ποτέ. Άρα, η κοινωνία, της οποίας κομμάτι είναι η δημοσιογραφία, έχει προχωρήσει παρακμιακά σε μεγαλύτερο βαθμό.

Πουλητάρι, λοιπόν, είναι όποιος επαγγελματίας δημοσιογράφος λαδώνεται. Κάνει ''θελήματα'' και χρηματίζεται. Πριν από χρόνια πολλά στον αθλητικό συντάκτη διαπίστωσα μια άλλη κατηγορία πουλημένων δημοσιογράφων, οι οποίοι... δεν τα έπιαναν. Μιλάω για ''κατηγορία'', διότι πράγματι ένα κάρο δημοσιογράφοι τα γράφουν κάθε ημέρα όπως τα θέλει ο πρόεδρος της ομάδας, του κόμματος, χωρίς να τα παίρνουν. 

Καμιά σημασία αν το ρεπορτάζ ή το σχόλιο δεν έχει... τιμολόγιο. Η ουσία είναι πως απουσιάζει η αντικειμενικότητα. Κι αν ο δημοσιογράφος δεν κάνει... δωρεάν δημόσιες σχέσεις στην προεδράρα, είναι πουλημένος στους οπαδούς της ομάδας. Και ο πολιτικός συντάκτης στο κόμμα. Τα γράφει όπως θέλουν να τα ακούσουν οι μαλάκες. Τα κορόιδα

Έτσι είναι. Μαλάκας είναι και ο γραφιάς, ο ραδιοφωνικός ή ιντερνικός σχολιαστής, όταν φόρα παρτίδα ενεργεί με ασέβεια στο λειτούργημα και το κάνει τζάμπα. Αδιάφορο αν δεν τσεπώνει χαρτζηλήκια. Τσουτσέκι παραμένει της διοίκησης ή της εξέδρας, όταν κάνει τα κέφια τους.

Το φινάλε. Δεν νομιμοποιείται ο οπαδός, ο φανατικός οπαδός, το κάθε αρρωστάκι με την ομάδα του, και δικό του πρόβλημα αυτό, να κάνει τον δημοσιογραφικό εισαγγελέα σε επαγγελματίες των ΜΜΕ, όταν αυτοί δεν είναι πληρωμένοι φονιάδες - γραφιάδες.

Διαβαστε ακομα:

ΝΑ, ΑΥΤΗ ΕΝΑΙ ΛΕΣΒΙΑ!, ΝΑ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΕΡΑΣΤΗ!...