ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

 
“Εντάξει...”. Τι είναι τούτο; Σου λέει “Εντάξει...” και πραγματικά δεν ξέρεις τι εννοεί. Το “εντάξει” σημαίνει ότι είμαστε εντάξει, αλλά και ότι δεν είμαστε καλά.

Ο έτσι μαρκουτσοφόρος του καναλιού ρωτάει “Πώς σας φάνηκε... ” για ένα συγκεκριμένο θέμα της επικαιρότητας και ο Έλλην νεανίας με το χαζό, το γελοίο χαμόγελο, ταιριαστό στη μόδα του καιρού του, απαντάει “Εντάξει...”. Τι σόι απάντηση είναι αυτή;

Δεν αποκλείεται το “Εντάξει...” να μην έχει κάποιο συγκεκριμένο νόημα. Ούτε θετικό, ούτε αρνητικό, ούτε... κάτι άλλο. Το “Εντάξει” να είναι απλά ένα... ξεκίνημα πριν βρει ο18χρονος ποιες λέξεις θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια.

Ο νέος άνθρωπος, αυτός της εποχής μας, έχει αδυναμία να εκφραστεί. Στερείται της ικανότητας να μιλήσει. Όχι ακριβώς. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έλλειμμα σκέψης. Δεν βάζει το μυαλό του σε λειτουργία, κι όταν ανοίξει το στόμα θα πει το τίποτα, το “Εντάξει...” , το “Σίγουρα...”.

Για ποιο πράμα Εντάξει; Λέει ακόμα “σίγουρα”, αλλά για τι ακριβώς;

Κι αν ο έτσι με το μαρκούτσι του καναλιού επιμείνει, να του εξηγήσει τι εννοεί ο έχων και δικαίωμα ψήφου, θα εισπράξει πάλι την... αινιγματική και αποκαλυπτική απάντηση; “Ντάξει...”.  Δηλαδή; “Ντάξει...”.
Διαβαστε ακομα:

ΠΕΡΑΠΑΤΑΝΕ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ...