ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ

 
Κανάλι και των απίστων. Όλα, ρε, θα τα δούμε εμείς σ' αυτή τη ζωή. Στις επόμενες γενεές, δεν θα μείνει τίποτα το εξαιρετικόν και ξεχωριστόν να το γνωρίσουν. Εκατό τηλεοπτικά κανάλια υπάρχουν στις ΗΠΑ που προπαγανδίζουν τον χριστιανισμό. Τα διάφορα δόγματα, “αιρέσεις” να τις πεις, του χριστιανισμού.

Όπως ο καθένας τίποτας φτιάχνει το δικό του κόμμα, για τον λαό βέβαια, έτσι ο κάθε ιεροκήρυκας άμα αρέσει, άμα κάνει γκελ στον κόσμο, ανοίγει το δικό του μαγαζί. Χριστιανικό, όμως διαφορετικό από τα άλλα.

Η είδηση είναι ότι και οι άθεοι έχουν τη δική τους τηλεοπτική συχνότητα. Δεν το ήξερα, το έμαθα κι αυτό. Ότι υπάρχει στις ΗΠΑ, με έδρα το New Jersey, “Ομοσπονδία Άθεων”. Και λέω εγώ ο σκεπτόμενος. Για σιγά, ρε.

Το καταλαβαίνω να θέλει πελάτες η Εκκλησία των Βαπτιστών π.χ., των Μεθοδιστών, των Πρεσβυτών, των Σαμαρειτών, τέλος πάντων η κάθε θρησκευτική Θύρα. Τι το θένε το κανάλι οι άθεοι; Να προσηλυτήσουν άθεους, θα πεις. Γιατί, όμως;

Επειδή και ο άπιστος είναι... πιστός. Επειδή κι αυτός πιστεύει στην απιστία. Στην αθεϊα. Επειδή και ο άθεος, ο επαγγελματίας άθεος, ο ιερεύς της αθείας θέλει να εμπορευθεί την πίστη του στη απιστία. Χαίρετε.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ