ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 9 ΓΙΑΤΙ... ΤΡΟΜΑΖΕΙ!

 
Αμερικανιά. Την ξεσήκωσαν και οι γύφτοι στην Ελλάδα. Τιμή πωλήσεως του περιοδικού 2 δολάρια και 99 σεντς, όχι 3 δολάρια. Βλέπει ο άλλος τις μπλούζες στο σουπερμάρκετ 19 ευρώ και 90 λεπτά, όχι 20 ευρώ. Υπάρχει διαφορά! Μεγάλη διαφορά, αν λάβεις υπ’ όψιν τι εισπράττει ο εγκέφαλος.

Τα 3 δολάρια είναι τρία, στην τιμή 2 και 99 κυριαρχεί πρώτα το 2 και πιθανόν σ’ αυτό το νούμερο να κολλήσει η σκέψη του καταναλωτή, πριν επεξεργαστεί μαζί και τους τρεις αριθμούς, στο 2 και το 99. Έτσι που λες. Βεβαιωμένα πράγματα αυτά. Τα 19,99 ευρώ κτυπάει πιο... μαλακά από το 20.

Πουλάει πατάτες ο γύφτος στο δρόμο και αναγράφει σε χαρτόνι 0,99, όχι στρογγυλό ένα ευρώ. Κι όμως. Το μηδέν μπροστά...μηδενίζει, μειώνει την τιμή και κάνει πιο εύκολη την πώληση του προϊόντος.

Επιστημονικές έρευνες έγιναν και διαπιστώθηκε ότι σ’ όλες τις δεκαετίες της ηλικίας του ανθρώπου το Νο9 προκαλεί ψυχολογικού τύπου ανησυχίες. Για παράδειγμα το 38 δεν ενοχλεί. Όταν κάποιος γίνει 38 χρονών. Απεναντίας, η ηλικία των 39 χρόνων είναι η αιτία ανασφάλειας. Το ίδιο η ηλικία 19 και 29, 49 και 59. Γιατί;

Ίσως επειδή μετά το «9» το άτομο συνειδητοποιεί ότι θα περάσει το κατώφλι της επόμενης δεκαετίας. Πρόσεξε! Όχι απλά από τα 39 θα γίνει 40, μία επιβάρυνση ενός έτους, αλλά ότι από τα πρώτα «άντα» πατάει πλέον στα δεύτερα «άντα». Από τις τρίτη δεκαετία της ζωής του αισθάνεται να φορτώνεται δέκα ακόμα χρόνια, την τέταρτη δεκαετία.

Διαβαστε ακομα:

ΕΔΩ Ο ΧΑΖΟΣ, ΕΚΕΙ Ο ΧΑΖΟΣ... , ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ!