ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ... ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

 
Χαμός γίνεται στο κανάλι. Ποιος χαμός και σε ποιο κανάλι; Δεν μας ενδιαφέρει το κουτσομπολιό. Μας ενδιαφέρει πως δουλεύουν τα κανάλια της διαπλοκής και οι κρατικές άδειες με τις παραμύθι φούρναρης... προδιαγραφές στην ενημέρωση μας.

Δεν το συζητάμε ότι τα κανάλια είναι οι σταυροφόροι της διαπλοκής. Στα ίσα. Χωρίς προσχήματα. Και μόνο ότι ένα κανάλι για να κάνει πρωταθλητισμό στις θεαματικότητες χρειάζεται εκατομμύρια από τη μια και από την άλλη ο ιδιοκτήτης του αδιαφορεί για τη χασούρα, τα λέει όλα. Αν δεν είναι αυτό διαπλοκή, τι άλλο στο φαινόμενο επιχειρηματίας να δαπανήσει του κόσμου τα λεφτά για αποκτήσει συχνότητα και να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας, με τη βεβαιότητα της μόνιμης ζημιάς.

Θεμιτό και καθόλου ύποπτο επιχειρηματίας να επενδύσει σε ''εναλλακτικό'' κανάλι με θεαματικότητα 2- 3% και να ποντάρει σε κερδοφορία. Θα είναι μια υγιής και με ρομαντισμό επιχειρηματική κίνηση ένα κανάλι περιορισμένων εξόδων απευθυνόμενο σε κοινό με ειδικό ενδιαφέρον π.χ. το σεξ, τη μόδα, τη φιλοσοφία, την Ιστορία, την αρχαιολογία, τα ταξίδια, τα αυτοκίνητα, τα εγκλήματα, την αστρολογία, τα θαλάσσια και ορεινά σπορ κ.α.

Τι κόλπο είναι αυτό με τους καναλάρχες, χθεσινούς και σημερινούς. Να έχουν την ευγενή πρόθεση να υπηρετήσουν την... ενημέρωση δημοσιογραφικού τύπου, αλλά να την πέφτουν στην ίδια συνταγή. Να, γιατί όλα τα ''μεγάλα'' κανάλια να είναι ίδια. Μόνο τα πρόσωπα διαφέρουν. Ίδιες ειδήσεις, συνήθως την ίδια στιγμή, με την ίδια συσκευασία.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ