ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΑ Η ΜΠΛΑΝΣΕΤ

 
Στην ταινία η βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός Καίητ Μπλάνσετ υποδύεται μια κυρία του λεγόμενου καλού κόσμου και μπλέκεται σε σεξουαλική σχέση μ' ένα κορίτσι κατώτερης κοινωνικής τάξης. Μια πωλήτρια. Τι ρωτάνε οι δημοσιογράφοι την 55χρονη Αυστραλέζα διάσημη και βραβευμένη ηθοποιό; Ασφαλώς όχι ποια είναι η γνώμη της για την ομοφυλοφιλία γυναικών.

Άλλο την ρωτάςνε Κάτι προσωπικό. ''Είχες ποτέ στο παρελθόν λεσβιακό έρωτα;''. Αυτό ρωτάνε. Και επειδή ως δημοσιογράφος είσαι λευκός, όχι κίτρινος, η ερώτησή σου αναφέρεται στο παρελθόν της ηθοποιού, όχι στο παρόν της. Να είμαστε και διακριτικοί. Δεν την ρωτάς αν τραβιέται σήμερα με γυναίκα. Δεν... ενδιαφέρει αυτό, για άλλο καίγεται ο κόσμος να μάθει επεισόδια από το... χθες, το προχθές. Πιθανόν αυτά να είναι πιο... εύκολο να τα εξομολογηθεί η σταρ.

«Ναι, στο παρελθόν είχα σχέσεις με γυναίκες πολλές φορές...» είχε δηλώσει σε περιοδικό η Καίητ Μπλάνσετ, η οποία βέβαια είναι παντρεμένη και μητέρα. Και με αφορμή τις λεσβιακές δραστηριότητες της ηρωίδας στην ταινία, σε κάθε ευκαιρία επανέρχονται στο... ψητό οι δημοσιογραφικοί λειτουργοί, οι ταμένοι να ικανοποιούν την ανάγκη του φιλοθεάμονος κοινού. Να πληροφορείται, να σκανδαλίζεται από τα προσωπικά των επωνύμων. Πάντα παίζει η ίδια ερώτηση στην άβυζη Μπλάνσετ:
. Πέστε μας, κυρία Μπλάνσετ, για τις εμπειρίες σας στο λεσβιακό σεξ. 
''Δεν έχω πάει ποτέ με γυναίκα'', «ξεκαθάρισε» η ηθοποιός. Φοβερό. Οι δημοσιογράφοι γράφουν ότι η Καίητ Μπλάνσετ διαψεύδει!

Βρε, μαλάκες, όταν χαρακτηρίζεις «διάψευση» μια δήλωση είναι σα να αποδέχεσαι την ειλικρίνεια της ηθοποιού. Όπως το ίδιο, όταν μια δήλωση τη χαρακτηρίζεις «αποκάλυψη», δέχεσαι ότι μας είπε την αλήθεια.

Ό,τι θέλει λέει ο καθένας, και η Μπλάνσετ, που γεννήθηκε το 1969, σα σήμερα 14 Μαίου. Να λέει ψέμα, να διαψεύδει το... ψέμα της, να επιβεβαιώνει το... ψέμα της, να ακυρώνει μια αλήθεια. Ο δε δημοσιογράφος να κάνει τη δουλειά του. Να μην αποδέχεται τίποτα, μόνον μεταφέρει απλά ό,τι δηλώνει ο άλλος.

Διαβαστε ακομα:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ... ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ