ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Δεν είναι σωστό να κρίνεις κάποιον σαν άνθρωπο όπως τον κοζάρεις σαν ηθοποιό στο σινεμά. Να, όμως, που εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι είναι Καραγκιόζης ο Τζάκυ Τσαν. Ένας Καραγκιοζάκος. Έχει γίνει φιρμάρα στο Χόλυγουντ, έχει χοντροκονομήσει και μαγκιά του, όμως το παλληκάρι το παίζει ιδεολόγος και έγινε ο τσάτσος του κομουνιστικού κόμματος της πατρίδας του, της Κίνας.
Σεβαστό να είσαι κομουνιστής. Όπως και αντικομουνιστής. Καπιταλιστής και αντικαπιταλιστής. Άλλο ασπάζομαι μία θεωρία, μία κοσμοθεωρία, μία ιδεολογία κι άλλο αβαντάρω την εξουσία. Το κομουνιστικό κόμμα στην Κίνα πριν από τόσα χρόνια προχώρησε στο απίθανο των απίθανων. Ελεύθερη οικονομία. Βεριτάμπλ καπιταλισμός. Μόνον έτσι θα ανταγωνισθούμε τον αντίπαλο, την Αμερική, τη Δύση. Θα παίζουμε την ίδια μπάλα και θα τους νικήσουμε. Θα τους καταπιούμε.
Πολιτικές ελευθερίες δεν υπάρχουν στην Κίνα. Μόνον οικονομικές ελευθερίες. Όποιος στραφεί εναντίον του καθεστώτος έχασε μάτια, νεφρά, ό,τι σου αφαιρούν χωρίς τη θέλησή πριν σε πετάξουν στο κελί. Ο Τζάκυ Τσαν, ένα φτωχόπαιδο αφού έκανε μεγάλη καριέρα στις ΗΠΑ, την “πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο” όπως λέει, στα 60 χρόνια του αποφάσισε να ασχοληθεί με την... πολιτική. Να υπηρετήσει το κόμμα, δηλαδή. Να γίνει λακές της κρατικής εξουσίας, η οποία δεν σηκώνει αλά ΣΥΡΙΖΑ συνιστώσες, αμφισβητήσεις. Κάτι τέτοιους τους τρώει το μαύρο σκοτάδι.
Ο Τζάκυ Τσαν γεννήθηκε στις 7 Απριλίου το 1954.
Διαβαστε ακομα: