ΣΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Ποια είναι η έκπληξη δεν μπορώ να καταλάβω που ένας συνδικαλιστής, δεν κολλάμε στα ονόματα, «συνελήφθη» μ’ ένα εκατομμύριο ευρώ συν, μάλιστα τοποθετημένο σε off-shore εταιρείες, λεφτά που δεν είχαν δηλωθεί στην εφορία. Ναι, πράγματι δεν βλέπω πού είναι η έκπληξη.

Συνδικαλιστής είναι ο άνθρωπος, δηλαδή απατεώνας. Κι είπαμε. Εδώ είμαστε άλλο μαγαζί, δεν μας ενδιαφέρουν τα ονόματα. Προσεγγίζουμε ακαδημαϊκά τα διαδραματιζόμενα και λέμε τα δικά μας.

Ούτε μας ενδιαφέρει αν το παλληκάρι προέρχεται από το ΚΚΕ, πράγματι απ’ εκεί ξεκίνησε τη δράση του, ούτε αν στη συνέχεια έπαιξε μπάλλα στο ΠΑΣΟΚ ή, τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία είναι άλλη. Συνδικαλιστής ίσον απάτη.

Και να μην έχεις σκοπό να μπεις στο παιχνίδι της διαπλοκής όταν γίνεις συνδικαλιστής, θα σε πάρει το ποτάμι. Θα αποκτήσεις εξουσία, δηλαδή θα πέσεις αναπόφευκτα στη διαφθορά, θα παριστάνεις τον μεσάζοντα, τον δήθεν εκπρόσωπο, όλα αυτά τα ελεεινά.

Το ζήτημα, λοιπόν, για εμάς που κάνουμε σοβαρή, ουσιαστική κουβέντα δεν είναι ότι τον τσακώσανε γιατί δήλωσε ψίχουλα, ούτε ότι του βρήκανε ακίνητα και off-shore. Και τον πλακώσανε για ξέπλυμα χρήματος, για κατάχρηση δημοσίου, για φοροδιαφυγή.

Δουλειά είναι κι αυτή του συνδικαλιστή. Να μην πληρωθεί; Ε, αφού δεν προβλέπεται να κονομάει για τις υπηρεσίες που προσφέρει, αυτός βρήκε ίσως τον τρόπο να χοντροκονομάει, σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. Το σύστημα, λοιπόν, να ελεγχθεί που επιτρέπει περιθώρια σε κάποιον να ξεσκίζει. Και μετά να ελεγχθεί ο απατεώνας, που πιθανότατα απατεώνα τον ήθελε το σύστημα.