ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ Σ’ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

 

Φωτιά τα πρωτοσέλιδα θα έπαιρναν κάποιες άλλες εποχές μ’ αυτά που συμβαίνουν στην κομματική πιάτσα. Μιλάμε ότι γίνεται ένα πολύ χοντρό παιχνίδι, όμως ποιος να ασχοληθεί μαζύ τους. Για ποιους εννοώ;

Για όλους αυτούς που ψάχνονται πώς θα σώσουν το τομάρι τους. Αυτό είναι που τους καίει και δικαιολογημένα. Ο καθένας κάνει μια δουλειά και όταν υπάρχει κρίση είναι επόμενο να προβληματίζεται για τις κινήσεις του προκειμένου να βολευθεί, να μην εξαφανιστεί, να παραμείνει στον αφρό.

Ο πολιτικός άνθρωπος είναι κι αυτός, επαγγελματίας, και στο χώρο του έχει πέσει η πιο μεγάλη κρίση από την κατοχή μέχρι σήμερα. Τα πάνω έχουν έρθει κάτω. Υπό διάλυσιν το πρώτο κόμμα της Ελλάδος μετά την μεταπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ. Υποφέρει η ΝΔ, το άλλο κόμμα που 200 χρόνια κάνει πρωταθλητισμό με διαφορετικές ονομασίες.

Πριν συμπληρώσουν το κύκλο τους τα νέα σχήματα, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι και σια, τους παίρνει από κάτω το τσουνάμι των εξελίξεων. Τι να κάνουν τα στελέχη τους; Γι’ αυτό σου λέω ότι αυτές τις ημέρες η κινητικότητα στο χώρο είναι ανεβασμένη, όμως ο κόσμος δεν ασχολείται.

Εκεί έφθασε το πράμα. Να σκοτώνονται τα κόμματα. Να μη ξέρεις ένας πρώην υπουργός π.χ. αν θα παραμείνει στο κόμμα του, αν θα πάρει μεταγραφή και σε ποια άλλη ομάδα. Κι όλα αυτά, βέβαια, για το καλό του κόσμου. Και ο κόσμος να δείχνει τα οπίσθια τους στους πολιτικούς.

Διαβάστε ακόμα:

Με δυο κόμματα παίζεται το έργο «Δημοκρατία»