Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΗΤΑΝ...ΤΡΙΦΑΣΙΚΗ

 

Αυτό μόνον στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Λαοί που βγήκαν μέσα από ζούγκλες όταν αποφάσισαν να παίξουν δημοκρατικά δεν θα έφτιαχναν εκλογικό σύστημα, όπως εκείνο στην Ελλάδα, πριν από 60 χρόνια.

“Τριφασικό” το είχαν πει και είχε δώσει τη δυνατότητα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή να κερδίσει για πρώτη φορά και να κάνει, αυτοδύναμη παρακαλώ, κυβέρνηση ενώ είχε έρθει... δεύτερο κόμμα.

Γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα. Δεν γίνονται, απλά έχουν γίνει! Το χειρώτερο δεν στο είπα. Στην Ελλάδα ΑΚΟΜΑ δεν έχει σταθεροποιηθεί ένα συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα. Δεν υπάρχει άλλη απόδειξη πιο πανηγυρική για το ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πατσαβούρα.
Και δεν γίνονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Και κάθε φορά η αντιπολίτευση ζητάει πρόωρες εκλογές. Και συνεχώς σκοτώνονται για να μαγειρεύουν το...προσεχές εκλογικό σύστημα. Είπαμε. Μιλάμε για πατσαβούρα, όχι για κάτι άλλο.

Σα σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, το 1956, ο Καραμανλής με την ΕΡΕ “κέρδισε”(!) τις εκλογές, με 26.000 ψήφους λιγώτερους από τον Συνασπισμό των δημοκρατικών κομμάτων. Ήταν η πρώτη φορά που στη χώρα μας ψήφισαν σε βουλευτικές εκλογές οι γυναίκες, σε δημοτικές είχαν ψηφίσει το 1934.

Διαβάστε ακόμα:

Μόνον 183 χρόνια κράτος είσαι