ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ

Πηγή: INTIME
 

Οι σταλινικές εκκαθαρίσεις. Από τις πιο μεγάλες θηριωδίες της ανθρώπινης Ιστορίας. Φοβερά πράγματα. Άτομα που πρωτοστάτησαν στην κομουνιστική επανάσταση του 1917 τους καθάρισε το κτήνος με το όνομα Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ένας γιος τσαγγάρη από την Γεωργία. Ο γνωστός Στάλιν.

Με δίκες μαϊμού, με στημένες δίκες ύψιστα κομματικά και κρατικά στελέχη της Σοβιετικής Ένωσης τα σακάτεψε εν ψυχρώ ο Ιωσήφ Στάλιν. Κι αυτό το όργιο των εγκλημάτων, της κομματικής αυθαιρεσίας, ήρθε να το καταδικάσει ο Νικήτα Χρουστσώφ (στη φωτό με τον Τζων Κένεντυ το 1961) το 1956, σα σήμερα στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο γραμματεύς του κόμματος Χρουστσώφ κήρυξε την αποσταλινοποίηση, την οποία αποδέχθηκαν όλα τα κομουνιστικά κόμματα της ανατολικής Ευρώπης, με εξαίρεση το ελληνικό, το ΚΚΕ.

Το κόλπο. Ζήτω ο κομουνισμός, λέει ο Στάλιν. Ζήτω ο κομουνισμός, κάτω ο Στάλιν, λέει ο Χρουστσώφ. Ζήτω ο κομουνισμός, κάτω ο Χρουστσώφ, λέει ο Μπρέζνιεφ. Ζήτω η επανάσταση, κάτω ο Μπρέζνιεφ, λέει ο Γκορμπατσώφ. Ζήτω η Ρωσία, κάτω ο Μπρέζνιεφ, λέει ο Γιέλτσιν.

Μέχρι που ήρθε ο Πούτιν και είπε, δεν το είπε, αλλά είναι σα να το είπε αυτός που επίσης έχει κομουνιστικό παρελθόν. Τι μαλακίες είναι αυτές, με τα Ζήτω και τα Γιούχα;

Διαβάστε ακόμα:

Ενα ευαγγέλιο που γράφτηκε πριν 168 χρόνια