ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 

Πήγε Άγιον Όρος και ο Αντώνης Σαμαράς, όμως μακρυά από τη Μονή Βατοπεδίου. Ούτε απ' έξω. Δεν είναι κορόιδο ο πρωθυπουργός να του χρεώσουν κανένα περίεργο νιτερέσο με το επικυρίαρχο μοναστήρι, το πιο μισητό από τα άλλα.

Χίλια χρόνια κάνει παιχνίδι με την εξουσία, πολιτική και επιχειρηματική, η Μονή Βατοπεδίου και για πρώτη φορά στην Ιστορία βρέθηκε μπλεγμένη σε βρωμοδουλειές, από την ασχετοσύνη των Ρουσόπουλων κι άλλων υπουργών της ΝΔ.

Γάτοι με πέταλα Εφραίμ και Αρσένιος, διαχρονικοί Βατοπεδινοί φορτωμένοι με την πείρα αιώνων, την πάτησαν επί Καραμανλή. Και το χειρώτερο έγιναν στόχος στα άλλα μοναστήρια.

Δεν υπάρχει χοντροπαίκτης στην Ελλάδα, πολιτικός, επιχειρηματίας, καναλάρχης, εκδοτάρχης, να μην πήγε στον ηγούμενο Εφραίμ να πάρει την ευχή του. Αυτά μέχρι που έσκασε το σκάνδαλο στα χέρια του Καραμανλή.

Ο Σαμαράς στον Άγιον Όρος είχε επαφή κυρίως με τις ηγεσίες των Μονών Ιβήρων, Μεγίστης Λαύρας, Σιμωνόπετρας, που αντιπολιτεύονται την ιλουστρασιόν Μονή Βατοπεδίου. Τον πρωθυπουργό προσεφώνησε ο προηγούμενος της Ιβήρων, ο πρώην ηγούμενος της μονής Σταυρονικήτα Βασίλειος Γοντικάκης, μια μορφή του Αγίου Όρους που εδώ και τρία χρόνια έχει αποσυρθεί σ' ένα κελί, στην απομόνωση σ' ένα βουνό.

“Αντίπαλος” του Εφραίμ ο Γοντικάκης πρεσβεύει την πνευματικότητα, όχι την κοσμικότητα του Αγίου Όρους, όπως τη διαχειρίζεται με μπίζνεσμεν και αρχικομματάρχες η Μονή Βατοπεδίου.

Διαβάστε ακόμα:

Πνεύμα αντιδιαπλοκής σήμερα στο Αγιον Ορος