ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Μίλησαν για έκπληξη και πράγματι ήταν έκπληξη η μεγάλη και καθαρή νίκη του Παναθηναϊκού με τρεις γκολάρες στο Καραϊσκάκη. Η απόλυτη έκπληξη η συντριβή του Ολυμπιακού.

Ο αποδυτηριάκιας θα μιλήσει για μια ακόμα σούπερ ντούπερ έκπληξη. Την επικράτηση ενός καφενείου σε βάρος μιας ομαδάρας. Είναι ό, τι λέμε.

Το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης είναι το ΠΑΣΟΚ. Έχει κυβερνήσει περισσότερα χρόνια. Έχει πάρει μακράν τα υψηλώτερα ποσοστά. Έχει τις περισσότερες εκλογικές νίκες, πάντα σε σύγκριση με το Νο2 κόμμα της χώρας, τη ΝΔ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, τα ακλόνητα, μόνον υπερβολή δεν είναι να χαρακτηρίζεις ομαδάρα το κόμμα που πράγματι έχει αναδείξει τους μεγαλύτερους παικταράδες στο γήπεδο της πολιτικής. Υπουργούς κωλοπετσωμένους, προβεβλημένους, τους πιο αναγνωρίσιμους και δημοφιλείς.

Και έρχεται ένα καφενείο, με το όνομα “Ποτάμι”, και λίγες μόλις μέρες, όχι μετά την ίδρυσή του, δηλαδή μετά τη συγκρότησή του, αλλά απλά μετά την αναγγελία ότι ΘΑ γίνει κόμμα, ρίχνει στα αυτιά και στα μπούτια του ΠΑΣΟΚ. Λέμε ό, τι είναι. Δεν λέμε ό, τι θέμε.

Τι είναι το “Ποτάμι” του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη; Ένα τίποτα. Δεν υπάρχει ακόμα, για να κάνουμε ταμείο. Μια σκέψη είναι, να φτιάξουμε κι εμείς ένα κόμμα. Μια παρέα σκέφθηκε να μπούμε κι εμείς στο κόλπο των ευρωεκλογών.

Όπως το λέω. Μια καφενειακή κατάσταση, που ακόμα οι άνθρωποι που “συμμετέχουν” δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Κάποιοι από το ‘’Ποτάμι’’ είδαν τα ονόματα άλλων στη λίστα, άλλων “συντρόφων” με τους οποίους δεν έχουν ανταλλάξει ούτε ατάκα.

Αυτό, λοιπόν, το καφενείο, το “Ποτάμι”, πριν οι ποταμίσιοι προλάβουν να πιουν τον καφέ τους, έπιασε σε ποσοστά από τον εξ ορισμού σκεπτόμενο λαό 5,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στο 3,8%. Τι σημαίνει αυτό; Να το πούμε κι αυτό.

Όταν δίνει τόσο μεγάλο ποσοστό προτίμησης σ' ένα καφενείο ο κόσμος, αυτό σημαίνει ότι σε κανένα “Ποτάμι” δεν του επιτρέπεται να κάνει ό, τι σκέπτεται, ό, τι επιθυμεί, ό, τι ορίζουν τα τσιτάτα του κόμματος. Το “Ποτάμι” και ο κάθε κομματικός παραπόταμος από την πρώτη στιγμή θα είναι αιχμάλωτα στον γίγαντα λαό, το πραγματικό Ποτάμι, που σαν τον καταρράκτη δεν καταλαβαίνει τίποτα από οράματα, αρχές, ιδέες κι άλλες τέτοιες παπαριές.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελλάδα γύρισε πίσω, όχι το ποτάμι