ΟΙ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΛΑΣ

 

Πόσο χρόνο, λες, χρειάζεται η Γούλια, η Γιούλα για να φτιάξει την κόμμωσή της. Να περιποιείται τις πλεξούδες της και να τις φοράει στεφάνι στο κεφάλι; Ακόμα και να μη λύνει τα μαλλιά της το βράδυ όταν πάει για ύπνο, πάλι πρέπει να ξοδεύει μια ώρα. Και θέλει να κυβερνήσει πάλι την Ουκρανία. Το λαμόγιο. Το αρπακτικό.

Κι όμως έτσι πάει. Είμαστε ακόμα στην εποχή του πολιτικού. Ο στρατιωτικός και ο παπάς είναι εκτός πλάνου. Και δεν ήρθε ακόμα ο αιώνας του επιχειρηματία, ούτε του τεχνοκράτη. Το παιχνίδι το κάνει ο πολιτικός. Η Γιούλια, η Γούλα. Η Τιμοσένκο.

Είπε κι αυτό. Να πάρουμε τα όπλα οι Ουκρανοί να διώξουμε τους Ρώσους. Πολιτικός είναι η γυναίκα, δεν θα πει Να διαπραγματευθούμε. Ούτε τολμάει να πει στα ίσα Να τακιμιάσουμε με τις ΗΠΑ. Ξεχνάς τι είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου; “Βυθίσατε το Χορα”. Ο Σημίτης τι είπε στα Ίμια;

Καταδικασμένοι οι Ουκρανοί. Ποια Τιμοσένκο που το κορίτσι κάνει το δικό της παιχνίδι, δηλαδή των Αμερικανών. Αν η Ουκρανία το παρατραβήξει, θα χάσουν κι άλλο, εκτός από την Κριμαία, μετά το “πεντακάθαρο” δημοψήφισμα.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ζωή δικαιούται επίδομα ανήλικης