ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Πηγή: INTIME
 

Αυτό που διέπραξε ο Μαρινάκης αποτελεί αντικείμενο μελέτης. Το να πάρει μια ομάδα ένας βιομήχανος, εφοπλιστής, μεγαλοεπιχειρηματίας, δεν τρέχει τίποτα. Είναι μέσα στο παιχνίδι. Του συστήματος το παιχνίδι. Για να μην πεις ότι το σύστημα εύχεται να προκαλούν το ενδιαφέρον των πακετοφόρων οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες.

Δεν αγνοείται ποτέ η δύναμη του ποδοσφαίρου. Η θρησκευτικού τύπου φανατική σχέση μαζών με μία ομάδα. Κι αν δεν υπάρχει κάποιος λεφτάς να την πέσει σε ομάδα, τότε το σύστημα έτσι ή, αλλοιώς “στέλνει” κάποιον από το πουθενά (π.χ. Μυτιληναίος στον Ηρακλή, Κοντομηνάς στον Άρη, Μπατατούδης στον ΠΑΟΚ κ.α.).

Ο Μαρινάκης πήρε τον Ολυμπιακό και δεν κάθεται καλά. Έβγαλε και πολιτική εφημερίδα, θέλει και το Δήμο Πειραιά. Τι κόλπο είναι αυτό; Υποτίθεται ότι υπάρχουν τα κόμματα, μάλιστα που αμείβονται γι' αυτό από το κράτος, για να λύνουν τα προβλήματα του λαού. Ο Μαρινάκης χωρίς κάποιο χρίσμα από κόμμα, αποφάσισε να υποκαταστήσει τα κόμματα. Τι σημαίνει αυτό; Πολλά.

Στα χοντρά συμφέροντα έχουν μπει “κανόνες”, τόσο στη νομιμότητα, όσο και στην παρανομία. Παίζει ξεκάθαρα το μοντέλο των μαφιόζικων οικογενειών. Αυτή η περιοχή είναι δική μας. Μη μπερδεύεστε στα χωράφια μας.

Ποιος είσαι, κύριε Λαυρεντιάδη και Βίκτωρα Ρέστη, που φτιάχνεις τράπεζα; Στο τσιμένο υπάρχει μια οικογένεια, έστω δύο. Εκεί έχει τελειώσει το έργο. Δεν χωράει άλλος. Το ίδιο στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο αλουμίνιο, στον καφέ, στο γάλα. Μιλάμε για χωράφια. Δεν είναι αποδεκτή η επίθεση στην ισορροπία που παίζει. Όσα πακέτα κι αν διαθέτει κάποιος δεν θα μπει στα χωράφια αλλουνού. Αν το επιχειρήσει θα γίνει πόλεμος.

Βεβαίως, ο Μαρινάκης είναι ένας αυτοδύναμος επιχειρηματίας και δεν έχει παρτίδες οικονομικές με το δημόσιο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει το ελεύθερο να τσαμπουκαλευθεί στο χώρο της πολιτικής. Κι αν συμβεί αυτό ότι δεν θα του την πέσουν οι ισχυροί παίκτες της κομματοκρατίας.

Πιθανόν να παίζει άλλο σενάριο. Ο Μαρινάκης να πήρε την “άδεια” να διεκδικήσει το Δήμο Πειραιά. Από ποιον πήρε την “άδεια” ο εφοπλιστής; Άγνωστο. Και με ποια συμφωνία; Μιλάμε για το Δήμο στον οποίο βρίσκεται το πρώτο λιμάνι της χώρας, ουσιαστικός βραχίωνας της εθνικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμα:

Το Βατικανό του Πειραιά