Η ΓΙΑΝΝΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ...

 

Δεν μπορεί μία Γιάννα Αγγελοπούλου να σκοτώνει τις ημέρες της. Να περνάει τις ημέρες της σκοτώνοντας μύγες. Κάτι πρέπει να κάνει. Κι αυτό το “κάτι” να είναι ανάλογο με την κλάση της. Δέκα χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά, από τότε που τελείωσαν οι ολυμπιακοί αγώνες. Τι να τα κάνει τα δις όταν συνεχίζει να ζει σε μοναστήρι. Έτσι αισθάνεται αν δεν ασχολείται με τη δημόσια ζωή.

Δέκα χρόνια απραξίας στην πραγματικότητα. Μέχρι πότε; Δεν πιάνεται το ντου που έκανε στο χώρο του τύπου. Η γκέλα. Με άσφαιρα πυρά. Άσε τα εκατομμύρια που έφυγαν στον αέρα. Είχε αρχικά συμφωνήσει να εξαγοράσει τον “Πήγασο”, τον εκδοτικό κολοσσό του Μπόμπολα, όμως η δουλειά χάλασε γιατί τελικά δεν πέρασε του Καραμανλή το κόλπο ότι δεν μπορούν να έχουν επιχειρήσεις ΜΜΕ όσοι νταραβερίζονται με το δημόσιο.

Μετά το ναυάγιο με το “Έθνος” η Γιάννα αγόρασε τον “Ελεύθερο Τύπο” με τη γνωστή κατάληξη. Αποτυχία της εφημερίδας και χάρισμα του τίτλου και των εγκαταστάσεων στο ίδρυμα. Και σήμερα, ακούγεται, πολυακούγεται η περίπτωση να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας η Γιάννα. Πολύ δύσκολο. Και πολύ εύκολο.

Το παιχνίδι πρέπει να το κάνει η ίδια η Γιάννα, αν πράγματι έχει βάλει στο σημάδι την προεδρία της Δημοκρατίας. Να μη δημοσιοποιήσει καμμία πρόθεσή της, να μην πάρει καμμία πρωτοβουλία, αλλά να στήσει το έργο με τέτοιο τρόπο ώστε να της κτυπήσουν την πόρτα. Που σημαίνει ότι χρειάζεται τους κατάλληλους παίκτες, να αμολύσει τα κατάλληλα πουλιά, που θα δουλέψουν την επαφή και με τη ΝΔ και τον Σύριζα.

Άσε τι λένε στο πεζοδρόμιο οι συριζαίοι. Μετά το σοκ των ευρωεκλογών με τίποτα δεν θέλουν πρόωρες εκλογές. Να μειώσουν πάλι τα ποσοστά τους; Ύστερα είναι και ο γιος της Γιάννας που φόρα παρτίδα δηλώνει αριστερός, μέχρι αριστεριστής.

Διαβάστε ακόμα:

Ο προκλητικός εκβιασμός του γίγαντα Χάρη Θεοχάρη