Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΧΙ ΚΡΥΦΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Όταν είσαι βεντέτα, ποδοσφαιριστής, τραγουδιστής, ηθοποιός, λες κι «όχι». Δεν μ’ αρέσει αυτός ο ρόλος, δεν παίζω σ’ αυτή την ταινία, αμυντικό χαφ είναι η θέση μου, όχι λίμπερο. Φίρμα είναι και τον παίρνει να δείχνει πολυτέλεια στις επιλογές του.

Δεν πάει, όμως, να στο παίζει ντίβα ένας πολιτικός. Ώπα, ρε! Υποψήφιος υπηρέτης του λαού είσαι. Και σε εκλέγουν βουλευτή. Έχεις κάνει προηγούμενες συμφωνίες, και με ποιον; Ότι αν εκλεγώ θα δεχθώ υπουργείο που εγώ θα διαλέξω.

Στρατιώτης είναι ο πολιτικός. Όπως το λέω. Με τη δική του βούληση. Δεν τον κάνανε με το ζόρι πολιτικό. Στρατιώτης όπως ο κανονικός επαγγελματίας στρατιωτικός. Θα πει «όχι, δεν πάω» στον στρατηγό όταν διατάξει τον λοχαγό να φυλάει το άλφα ύψωμα, να καταλάβει το βήτα λόφο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα από τις εκλογές του 2012 αλλά δεν έχει πλειοψηφία, οπότε δεν έχουν σταματήσει τα νταραβέρια. Οι πασόκοι και οι περί το ΠΑΣΟΚ κάνουν το παιχνίδι τους με τον Βενιζέλο κι αυτός το δικό του παιχνίδι με τον Σαμαρά, που κι αυτός βέβαια παίζει το τόπι σύμφωνα με τα συμφέροντα του τόπου. Όλοι το ίδιο, κανένας δεν παίζει μόνο για πάρτη του.

Του είπανε, λοιπόν, του Ανδρέα Λοβέρδου «παίρνεις το παιδείας» κι αυτός τσίνισε. «Δεν το θέλω!». Σα να του προσφέρανε μια γκόμενα κι αυτός δεν ήθελε να απατήσει την γυναίκα του. «Βρε, αμάν, δεν περισσεύει άλλο υπουργείο, το παιδείας είναι καλό υπουργείο, πες το «ναι» να τελειώνουμε».
Καθυστέρησε ο ανασχηματισμός μέχρι να πειστεί τελικά ο Λοβέρδος να πάρει το κωλουπουργείο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο μοναδικός κομουνιστής και βασιλικός στον κόσμο!