ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Δεν είναι της μόδας πια η 17 Νοέμβρη. Πέρασε η μπογιά της. Ό,τι κι αν κάνουν σήμερα, ό,τι κι αν πουν οι άλλοτε πιστολάδες τής για 27 χρόνια ασύλληπτης τρομοκρατικής οργάνωσης, περνάει στο ντούκου. Στα ψιλά. Από τα πρωτοσέλιδα στα μονόστηλα, ίσως μάλιστα χωρίς τίτλο, των εσωτερικών σελίδων.
Κι όμως! Οι «ψιλές», οι μονόστηλες ειδήσεις έχουν μεγαλύτερη σημασία, κάποιες φορές. Μεγαλύτερη ουσία. Πουτάνα ζωή.

Να είσαι σύντροφος με τον άλλονα, για δεκαετίες, όχι στα γκομενιλίκια, στα μπουζούκια, στις χαρτοπαιξίες, αλλά στο πιο σκληρό επαναστατηλίκι. Στο σκοτώνω. Και σήμερα ο ένας να βγάζει αδερφάρα τον άλλονα. Δεν υπάρχει Θεός ούτε στον ένοπλο αγώνα της πάλης για τον λαό. Τέλος.

Ο Τζωρτζάτος είναι καρφί, είναι προδότης, είπε ο Κουφοντίνας, ο Νο2 της 17 Νοέμβρη, για τον πρώην σύντροφο. Φοβερά πράγματα. Και για τον αρχηγό της 17 Νοέμβρη, τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο Κουφοντίνας λέει τα χειρώτερα. Και ρίχνει κάργα υποψίες για τις «σχέσεις» του Γιωτόπουλου με τον εχθρό. Εχθρός είναι το κράτος, οι αντιλαϊκές δυνάμεις, οι μπάτσοι, το κεφάλαιο, οι πουλημένοι δικαστές.

Αυτά ο υπαρχηγός για τον αρχηγό. Πού από τότε που τους μπουντρούμιασαν στον Κορυδαλλό ούτε μιλάνε μεταξύ τους, ούτε ο ένας ρίχνει μια ματιά στον άλλονα.

Και ποια ήταν η απάντηση Τζωρτζάτου στον Κουφοντίνα; Φοβερά πράγματα «Ότι λέει ο Κουφοντίνας του τα υπαγορεύει η CIA.

Ανοικτό το σεντούκι. Δηλαδή; Το γνωστό έργο στην κομουνιστική αριστερά. Ο ένας βγάζει χαφιέ τον άλλονα. Μια ζωή.

Διαβάστε ακόμα:

Η επιτυχία τους έκανε παρελθόν