ΝΑΙ, Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΠΕΤΑΕΙ

 

Το Βατικανό αγιοποιεί. Κανείς άλλος. Αποφασίζει ότι από σήμερα είναι άγιος ο τάδε Βουρδούμιος. Έτσι και το ΚΚΕ, ως αληθινό ιερατείο θρησκείας υποδεικνύει στα μέλη του ότι στο όνομα του Πατρός Μαρξ, του Υιού Κομουνισμού και του Αγίου Κόμματος μεταγράφεται ο Άρης Βελουχιώτης από τον Παράδεισο στην Κόλαση, διότι είναι κωλοπαιδαράς. Τον δε Νίκο Ζαχαριάδη τον μετακινούμε από την Κόλαση μεγάλης κοιλάδας στον προθάλαμο, που τα καζάνια βράζουν σε θερμοκρασία μικρότερη.

Είκοσι αιώνες κρατάει αυτή η βιόλα. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Δύο χιλιάδες χρόνια λένε Αυτό είναι, όλα τα άλλα είναι μαλακίες. Ποιοι είναι αυτοί που το λένε; Οι συνομιλητές του μοναδικού Θεού. Αυτοί που έχουν κάθε δικαίωμα να τελειώνουν όποιον γουστάρουν. Να τον στιγματίζουν, να τον αποκηρύσσουν και μετά από χρόνια να τον αποκαθιστούν.

Έτσι έγινε και με τον Νίκο Ζαχαριάδη που αυτοκτόνησε σα σήμερα πρώτη Αυγούστου, το 1973, ο για 25 χρόνια αρχηγός του ΚΚΕ. Το κόμμα τον διέγραψε διότι ήταν ανίκανος,
πρωταίτιος της καταστροφής, μια σκέτη λουμπίνα. Αυτά το 1956. Και μετά από 55 χρόνια, ο Πάπας με το αλάθητο του Περισσού, δηλαδή η Πάπισσα Αλέκα Παπαρήγα αποφάσισε ότι ο Ζαχαριάδης ήταν μέγας ηγέτης, μια πραγματική κομματική θεότητα.

Μιλάμε σοβαρά. Το κόμμα νοιώθει ότι αποτελεί την ύψιστη πολιτική και πανανθρώπινη εξουσία. Με το βαρύ καθήκον να στέλνει στον Διάολο και ένα φωτισμένο μυαλό, να
αγιοποιεί κάποιον με σκατά στο κεφάλι. Ποιοι είναι το κόμμα, δηλαδή; Κάποιοι γραφικοί τύποι, πελαγωμένοι με τα τσιτάτα τους και υπάκουοι ακόμα κι αν τους πουν ότι ο γάιδαρος πετάει.

Διαβάστε ακόμα:

«Θάνατος στον Θεοδωράκη» είχε πει η ΚΝΕ