ΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ... ΘΑ

 

Θα κάνουμε και θα ράνουμε. Αυτό είναι το πρώτο κόλπο της γης! Είσαι αυτός που είσαι σαν πολιτικός, το έχεις καταδείξει στην πράξη το ποιος είσαι, μάλιστα εδώ και χρόνια, δεν πρόκειται για μια φλασιά, για ένα πέρασμα σου τυχαίο και συμπτωματικό.

Κι όμως λες ότι εγώ είμαι… άλλος! Κι εγώ, όχι ο… εγώ, αλλά ο άλλος μου εαυτός, αυτός που δεν έχεις δει ποτέ, θα κάνει και θα ράνει.

Κορυφαία εφεύρεση το «Θα». Πουλάει εδώ και 2.600 χρόνια. ΘΑ κάνουμε, ΘΑ ράνουμε… ΘΑ… Ο έτσι είναι καθεστώς. Είναι κυβέρνηση. Τον ξέρεις πολύ καλά. Και ο μπαγάσας σου λέει ΘΑ κάνουμε με το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών ΘΑ ράνουμε μετά τις αποκαλύψεις και τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Τι… ΘΑ κάνετε; Στο είπε. Στο λέει. ΘΑ ράνουμε… Πιο συγκεκριμένα; ΘΑ βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Θεωρητικό είναι κι αυτό. Κάτι άλλο; ΘΑ ερευνήσουμε το θέμα μέχρι το βάθος. Κι αυτό είναι λόγια. Άσε ότι όλα αυτά δεν είναι δουλειά του πολιτικού, ο οποίος ούτε ντετέκτιβ είναι, ούτε εισαγγελεύς, ούτε δημοσιογράφος με τα τολμηρά ρεπορτάζ.

Καταδικάζει τους φερόμενους ως ενόχους η δικαιοσύνη και ο παραμύθης πολιτικός παίρνει μπόι. «Κάνουμε εξυγίανση!». Απαλλάσσει τους κατηγορούμενους η δικαιοσύνη και ο παραμύθης πολιτικός την κάνει γυριστή. «Δεν είναι… δουλειά της κυβέρνησης να τιμωρεί, αυτό είναι το καθήκον της δικαιοσύνης». Οι άνθρωποι απευθύνονται σε μαλάκες. Με την πυρηνική ενέργεια που διαθέτει ο στόμας τους.

Δεν υπάρχει Έλλην πρωθυπουργός, ούτε ένας υποψήφιος πρωθυπουργός, που δεν έχει… απειλήσει κάποιους ότι θα πληρώσουν, ότι θα μπουν φυλακή. Και γιατί αυτό; Για να ακούει ο γίγας ελληνικός λαός, πόσο νταής είναι ο κυβερνήτης του. Και γιατί ομιλεί έτσι ο πολιτικός; Προφανώς επειδή η δικαιοσύνη δεν κάνει καλά την δουλειά της και θα της τραβήξει το αυτί. Άρα, η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη. Κι αν είναι ανεξάρτητη, φαίνεται πέφτει σε αδράνεια κάποιες φορές. Και χρειάζεται να την αφυπνήσει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός.

Σε εξελιξη είναι η υπόθεση. Οι πολιτικοί γιατί ομιλούν; Γιατί απειλούν; Γιατί προειδοποιούν; Γιατί δικάζουν; Στην πραγματικότητα οι πολιτικοί τίποτα απ’ όλα αυτά δεν κάνουν. Απλά ΘΑ. Αυτό κάνουν. Θα…

Ένα κι ένα κάνουν δύο. ΘΑ και ΘΑ κάνουν… ΘΑ. Όλα τα ΘΑ του χθες, συν όλα τα ΘΑ του σήμερα να προσθέσεις, πάλι θα σου δώσουν… ΘΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Παπαγάλος και γαμώ την κασέτα