ΘΕΛΩ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΑΤΟ!

Πηγή: Fosphotos
 

“Εγώ φοράω σκουλαρίκι και δεν πρόκειται να το βγάλω...” είπε στα ίσα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σύντροφος Ιωάννης Μπουτάρης, καμμία σχέση με πολιτικό παραδοσιακό και συμβατικό και ψευτοκαθωσπρέπει. Και γιατί, παρακαλώ, προέκυψε η εν λόγω δήλωση;

Είμαστε για φασίνες. Μέσα στους λίγους που εξαιρούνται και ο επανεκλεγείς δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Έχει μπει στην καθημερινότητά μας το μέγα, το κορυφαίο και κρισιμότατο εθνικό θέμα της εκλογής του νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Φοβερά πράγματα.

Το 2015 θα κληθούν οι βουλευτές να εκλέξουν τον αντικαταστάτη του Παπούλια αλλά εδώ και μήνες έχουν πιάσει δουλειά τα κόμματα. Ποιος να βγει πρόεδρος κι αν θα μαζευτούν 180 βουλευτές, διαφορετικά θα πάμε για εκλογές. Μέχρι και το όνομα του Κουβέλη παίζει, αν είναι δυνατόν. Αυτό θα πει δημοκρατία. Υποψήφιος πρόεδρος αυτός που σήμερα ηγείται σε κόμμα που δεν το θέλουν οι μισοί βουλευτές του και η Δημάρ είναι στο ένα τα εκατό.

Τέλος πάντων. Ακούστηκε και το όνομα Μπουτάρης. Γιατί, όχι, λέω εγώ. “Ε, όχι κι εγώ...” είπε ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. “Εγώ φοράω σκουλαρίκι...”.

Δεν κατάλαβα. Αυτός που φοράει σκουλαρίκι κι έχει τατουάζ, όπως ο Μπουτάρης, είναι ασόβαρο άτομο; Λιγώτερο σοβαρό από τον Παπούλια, ας πούμε. Η δεύτερη πόλη της Ελλάδος τον εξέλεξε δύο φορές τον Μπουτάρη, που πάντα ήταν σκουλαρικάτος και στιγματισμένος με soft τατού. Δεν φθάνει πού είναι ήδη δήμαρχος για να γίνει της δημοκρατίας πρόεδρος;

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος έφταιγε για το μπούστο της κυρίας Σόδη