ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Έχω ένα σοβαρότατον ερώτημα, εξαιρετικά κρίσιμον, και σα να είμαι σίγουρος ότι ουδέποτε άλλοτε στο παρελθόν, από την εποχή του Περικλέους, ετέθη από κάποιον στοχαστή. Εγώ είμαι ο πρώτος στοχαστής και στοχαζόμενος με το ερώτημα το οποίον είναι τόσο τολμηρό, που είναι απίθανο να βρει απάντηση από τους Σαμαράδες και τους Τσίπρες.
Ακούμε πάλι τη γνωστή κασέτα. Εκλογές. Ψήνονται εκλογές. Ετοιμάζονται για εκλογές. Ποια είναι η σκοπιμότητα των εκλογών; Να βγει κυβέρνηση. Μάλιστα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα των εκλογών; Να βγει κυβέρνηση. Μάλιστα.
Ήρθε η ώρα για το ερώτημα, που λέγαμε. Ο λαός που θα κληθεί να ψηφίσει για να εκλεγεί η κυβέρνηση, ρωτάω, θέλει να κυβερνηθεί; Μη μου πεις! Ναι;
Μήπως ο κόσμος θέλει να διώξει την κυβέρνηση; Μόνον αυτό. Μήπως ο στόχος δεν είναι να εκλέξει την κυβέρνηση που θα τον κυβερνήσει, αλλά να διώξει την κυβέρνηση; Μήπως.
Μήπως η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο κόσμος δεν γουστάρει να κυβερνηθεί και γι' αυτό δεν κυβερνά; Και αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να αντιστέκεται στην αντιπολίτευση. Όσο κρατήσει. Αυτή είναι η δουλειά. Ούτε, δηλαδή, η κυβέρνηση θέλει να κυβερνά, διότι δεν το γουστάρει αυτό ο κόσμος, ούτε η αντιπολίτευση κάνει αντιπολίτευση.
Αντιπολίτευση σημαίνει ελέγχω την κυβέρνηση. Αφού, όμως, η κυβέρνηση δεν κυβερνά γι' αυτό και η αντιπολίτευση κάνει τη δική της δουλειά. Ποια είναι αυτή; Πιέζει την κυβέρνηση να φύγει για να αναλάβει να μην ...κυβερνήσει και η αντιπολίτευση. Χαίρετε.
Διαβάστε ακόμα: