ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΕΝΑΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ

Πηγή: Fosphotos
 

Πριν πεις κάποιον κομουνιστή θα πρέπει να μας εξηγήσεις τι είναι κομουνισμός. Έστω, πώς εσύ θαρρείς τι είναι κομουνισμός. Το ότι κάποιος δηλώνει κομουνιστής ή, ναζιστής, καπιταλιστής ή, σοσιαλιστής, δεν είναι σίγουρο ότι είναι ειλικρινής. Εκτός κι αν παίζουμε με τις ταμπέλες.

Η κουβέντα μετά την “αποκάλυψη” του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη, αρχηγού του Ποταμιού, ότι δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι με ακροδεξιούς και σταλινικούς. Ποιοι, όμως, είναι οι ακροδεξιοί; Πρώτα να μας πουν τι είναι ακροδεξιά. Ποιοι είναι οι σταλινικοί; Πρώτα να μας πουν τι είναι σταλινισμός.

Κατά τη γνώμη μου ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι σταλινικός. Λάθος! Δεν ξέρω τι είναι. Λέω πως πλασάρεται. Εκατό τα εκατό σταλινικός. Τι ήταν ο Στάλιν; Ένας ηγέτης του κομουνισμού, δηλαδή της αριστερής ιδεολογίας, που δεν ανεχόταν διάλογο. Αυτός είναι ο σταλινισμός. Το ίδιο και ο ναζισμός. Ο φασισμός. Ο χιτλερισμός, όπως θες να το πεις. Μιλάω μόνον εγώ.

Όποια ταμπέλα φοράει κάποιος, σε όποιο κόμμα έχει στρατευθεί, είναι σταλινικός, είναι ακροδεξιός, όταν αρνείται το διάλογο με τον άλλον, με τον όποιον άλλον. Πολύ περισσότερο με εκείνον τον άλλον, ο οποίος δεν είναι αυτόνομος, είναι κομματικός, είναι εκλεγμένος.

Όταν παίζεις το παραμύθι σου σαν πολιτικός σε καθεστώς δημοκρατίας, δηλαδή όταν δικαιούται να ομιλεί όποιος εκλέγει και εκλέγεται, τότε είσαι υποχρεωμένος να συνομιλήσεις, όχι απαραίτητα να συμφωνήσεις, με τον όποιον. Διαφορετικά είσαι σταλινικός, φασιστοειδές. Αυτό είσαι όταν αρνείσαι τη νόμιμη έκφραση της όποιας πολιτικής βούλησης.

Και τον ρωτάει ο δημοσιογράφος τον μίστερ Ποτάμι: Δεν θα συνεργαστείς π.χ. με τον Βορίδη και τον Λαφαζάνη; Λάθος ερώτηση. Υποτίθεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ είναι ακροδεξιός, όπως ο άλλος του Σύριζα είναι σταλινικός. Δεν το ξέρουμε τι ακριβώς είναι οι κύριοι. Και τι απαντά ο τα λέω έξω από τα δόντια Θεοδωράκης: Μη το πάμε σε προσωπική αντιπαράθεση!!! Δηλαδή;

Αν, αύριο, ο Θεοδωράκης αρνηθεί να συνεργαστεί συγκεκριμένα με κάποιον, με κάποιους, τους οποίους θεωρεί σταλινικούς, ακροδεξιούς, δεν θα είναι αυτό μια προσωπική αντιπαράθεση; Θα είναι. Αν ήταν σωστός θα έπρεπε να μας πει ότι τον Βορίδη ή, τον Λαφαζάνη δεν τους θεωρώ, τους θεωρώ ακροδεξιούς ή, σταλινικούς.

Διαβάστε ακόμα:

Καθαρίζει ο σύντροφος της Δούρου