ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

 

Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Το λένε, το ξαναλένε, δεν έχουν βαρεθεί να το επαναλαμβάνουν. Ότι ο Σύριζα μάζεψε τον κομματικό υπόκοσμο του ΠΑΣΟΚ. Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνω;

Ο πρώην βουλευτής του Σύριζα, ο γνωστός συγγραφέας κι όχι μόνον Περικλής Κοροβέσης (φωτό) ισχυρίστηκε πως στην Κουμουνδούρου έχουν γίνει ένα κόμμα σαλάτα. Και πως στον Σύριζα έχουν βρεθεί αρκετά πρώην στελέχη λαμόγια του ΠΑΣΟΚ. Δεν το καταλαβαίνω.

Ο Σύριζα αύριο γίνεται κυβέρνηση, άρα έχει ανάγκη από έμπειρα πολιτικά στελέχη. Αυτό δεν το λένε. Γίνομαι κυβέρνηση σημαίνει ότι παίρνω τον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού, με τουλάχιστον 5.000 καρέκλες σε πόστα διοριζόμενων.

Τι θα πει είναι λαμόγια τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Και η ΝΔ έχει λαμόγια. Όλα τα κόμματα έχουν λαμόγια. Δεν γίνεται διαφορετικά. Κόμματα είναι και υπάρχουν διότι γίνονται εκλογές. Διότι κάποιοι τα ψηφίζουν. Παρακάτω;

Δεν υπάρχει παρακάτω. Επόμενο είναι να λειτουργεί ο λαμογισμός όταν ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων λαμογιάρει με τα κόμματα. Αν, λοιπόν, ο Σύριζα κόψει τις γέφυρες με το λαμογισμό, τότε δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση. Αφού, λοιπόν, αποφάσισε να αρπάξει την ευκαιρία που προκαλεί η οικονομική κρίση, και να διεκδικήσει την πρωτιά στις εκλογές, ήταν επόμενο ο Σύριζα να χρειαστεί στελέχη κομματικά “της δουλειάς”. Λαμογιουά στελέχη, μάχιμα, έμπειρα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο εκπρόσωπος του κόμματος «Λουμπίνα»