Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ

Πηγή: Fosphotos
 

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων κοινοτικού επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης και ιθαγένειας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προετοιμάζεται, ψυχολογικά προς το παρόν, να επιστρέψει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μία πληροφορία ο Σαμαράς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τον προτείνει ως υποψήφιο πρόεδρο Δημοκρατίας.

Πνιγμένος από την αγωνία του ο πρωθυπουργός να βρει το κατάλληλο πρόσωπο το οποίο θα μαζέψει τις ψήφους από 180 βουλευτές έφθασε και στο όνομα «Αβραμόπουλος», ποντάροντας ότι αυτός έχει πιθανότητες να «περάσει».

Την περίπτωση Αβραμόπουλου συζήτησαν δύο φορές τις τελευταίες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος οι οποίοι συμφωνούν ότι ο Αβραμόπουλος, λόγω μετριοπάθειας, έχει σημαντική επιρροή στους ανεξάρτητους βουλευτές της κεντροδεξιάς, αλλά και σε κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ, άρα ίσως αποτελεί τη λύση στο γρίφο των 180.

Να, λοιπόν, που ο Σαμαράς εκλεγμένος πρόεδρος της ΝΔ με την στήριξη του Αβραμόπουλου θέλει να τον ανταμείψει για μια φορά ακόμα. Τον έκανε αντιπρόεδρο του κόμματος, υπουργό εξωτερικών, εθνικής αμύνης και στη συνέχεια κομισάριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάτι χαριτωμένο. Μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Αβραμόπουλος λέει ότι είναι δύσκολο να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες, αφού θα πρέπει να καταβάλει οκτώ ενοίκια για το σπίτι που νοίκιασε η σύζυγος του με πενταετές συμβόλαιο. Να σημειώσω, όμως, ότι ο Αβραμόπουλος θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν ότι σαν πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αμείβεται πέντε φορές περισσότερο από όσο σαν πρόεδρος του κόμματος, αν έπαιρνε τη θέση του Σαμαρά.

Διαβάστε ακόμα:

Η Μέρκελ συμφωνεί με φιλολαϊκά μέτρα Σαμαρά!