ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Πηγή: Fosphotos
 

Ρώτησαν τον τσάρο αν θα συνεχίσει να κυβερνάει τη μεγάλη χώρα του και μετά το 2018. Περιττή ερώτηση. Ένας τσάρος, ένας αυτοκράτορας, ένας βασιληάς παραμένει στο θρόνο του μέχρι το θάνατό του. Για πάντα, δηλαδή. Αιώνια, δηλαδή. Ο ηγεμόνας, άλλωστε, δεν πεθαίνει, δεν ξέρει τι σημαίνει τέλος, δεν υπάρχει θάνατος γι’ αυτόν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο τσάρος της μετακομουνιστικής Ρωσίας. Πολύ πιο ισχυρός από τον τσάρο της κομουνιστικής Ρωσίας, τον Στάλιν ή, τον Μπρέζνιεφ, οι οποίοι δεν στήριζαν την εξουσία τους στον λαό αλλά στο κόμμα. Πολύ πιο ισχυρός ο Πούτιν από τον τσάρο τον κανονικό που ήταν ελέω Θεού και Εκκλησίας μονάρχης, όχι με τη βούληση του λαού.

Ο Πούτιν έχει υπερεξουσίες, είναι η απόλυτη γήϊνη εξουσία, διότι είναι εκλεγμένος. Νόμιμα. Λαϊκά. Κοινοβουλευτικά. Δημοκρατικά. Και τον ρώτησαν αν θα είναι υποψήφιος και στις εκλογές του… 2018. Είπαμε. Περιττή ερώτηση. Περιττή και η απάντησή του. Δεν το απέκλεισε!

Στο φινάλε ακόμα είναι νέος ο Πούτιν, μόλις 62 χρόνων. Αν εκλέγει το 2018 θα παραμείνει τσάρος μέχρι το 2024, όταν θα είναι 72 χρόνων. Έχει μέλλον μπροστά του ακόμα.

Διαβάστε ακόμα:

Η σιδηρά κυρία της Ινδίας