ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: Fosphotos
 

Σε μία εποχή όπου η φοροδιαφυγή μερικών χιλιάδων ευρώ αποτελεί κακούργημα ένας υπουργός για να διατηρήσει αλώβητη την πολιτική του εικόνα νοθεύει δημόσιο έγγραφο.

Αυτός που είχε ταχθεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή υπηρετώντας τα συμφέροντα του ελληνικού λαού σε δύσκολους καιρούς, εμφανίζεται να ενδιαφέρεται μόνο για το δικό του μέλλον στην πολιτική, διαγράφοντας από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ συγγενικά του πρόσωπα.

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου που το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο με ψήφους 4-1 και διαψεύδοντας φήμες και προσδοκίες για συγκάλυψη της υπόθεσης, αποφάσισε να τον παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο. Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και άκρως προσβλητική και ατιμωτική για έναν πολιτικό.

Οι δικαστές τού αποδίδουν την πρόθεση στη νόθευση εγγράφου (το ότι δηλαδή αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του Παπακωνσταντίνου-Σικιαρίδη), δέχονται όμως ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν οι συγγενείς για ηθική αυτουργία, επειδή δεν υπαγόρευσαν αυτοί στον υπουργό να σβήσει το όνομα τους από τη λίστα.

Η δίκη Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό δικαστήριο θα αρχίσει το αργότερο στα μέσα Φεβρουαρίου μέσα σε μια ταραγμένη πολιτικά εποχή. Κάποιοι θα ήθελαν να μη γίνει και δεν αποκλείεται να το επιδιώξουν επικαλούμενοι λόγους πολιτικής ηρεμίας και συναίνεσης. Κάτι ανάλογο είχαν επιχειρήσει και προ καιρού με το επιχείρημα περί παραγραφής που απέρριψε η Δικαιοσύνη και με την απόφαση της για την παραπομπή.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας στέλνει sms στο νέο του έρωτα!