ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

 

Σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί. Πείνα και εξαθλίωση .Και στο τέλος... Γκρέξιτ. Αυτά τα κακά μας περιμένουν αν δεν βγεί πρόεδρος ο Σταύρος Δήμας. Το σενάριο αυτό εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη δυσμενές για την ελληνική οικονομία διεθνές κλίμα.

Τα αρνητικά ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο. Μετά την κατακρήμνιση του χρηματιστηρίου σε επίπεδα άνω του 20%, ανησυχία προκαλεί και η εκτίναξη της απόδοσης του τριετούς ομόλογου που εξέδωσε η χώρα το καλοκαίρι, πάνω από το 10%, ξεπερνώντας ακόμα και το δεκαετές το οποίο κινείται στα επίπεδα του 9%.

Το σκηνικό θυμίζει 2010,όταν ένας άλλος ...τρομοκράτης, η τότε κυβέρνηση παρομοίαζε το καράβι της οικονομίας με τον Τιτανικό, εκτινάσσοντας στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού της χώρας και προκαλώντας πανικό σε επενδυτές και απλούς πολίτες. Και έπειτα ήρθε το Δ.Ν.Τ. Η αποθέωση της βλακείας.

Η καταστροφολογία –συνειδητή και προγραμματισμένη αυτή τη φορά- όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα ενταθεί. Ιδιαίτερα αν δεν βγει πρόεδρος και πάμε σε εκλογές. Νέα όπλα θα επιστρατευθούν τότε, όπως ακυβερνησία, ελλείψεις καταναλωτικών αγαθών λόγω προβλημάτων στις εισαγωγές –το ανέφερε ήδη ο Βενιζέλος στη συνέντευξη του στον Πρετεντέρη- και βέβαια, το κούρεμα των καταθέσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ήταν λάθος μεγάλο αν πίστευε κανείς ότι αποδέκτες των κυβερνητικών αυτών μηνυμάτων είναι μόνο οι βουλευτές που θα πάρουν μέρος στις ψηφοφορίες για τον πρόεδρο.

Με δεδομένο, για πολλούς, ότι πάμε σε εκλογές, βασικοί αποδέκτες είναι οι αστοί και οι μεσοαστοί που, μετά την άγρια, ομολογουμένως, φορολόγηση τους, εγκατέλειψαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα πια από τον Τσίπρα.

Σ' αυτούς απευθύνεται ο πρωθυπουργός, όταν επισημαίνει κινδύνους από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τακτική στην οποία θα επιμείνει, ανεβάζοντας σταδιακά τους τόνους, με νέα κάθε φορά επιχειρήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Επιστροφή του ΓΑΠ στο πάλκο