Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ DA CAPO!

 

Τελικά, όχι μόνο η Ελλάδα δεν μπορεί να βγεί στις αγορές, αλλά ούτε και οι πολιτικοί μπορούν να ξεμυτίσουν στην... αγορά .Αυτό φάνηκε καθαρά την Κυριακή με τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Θοδωρή Ρουσόπουλου και της Ντόρας Μπακογιάννη έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας.

Τέσσερα χρόνια κρυφτό ,δεν στάθηκαν αρκετά για να εξομαλύνουν τις σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους και όλα δείχνουν ότι και η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει στα ασφαλή στούντιο της τηλεόρασης και όχι στα ...μαρμαρένια αλώνια των προεκλογικών συγκεντρώσεων κατά την κλασσική ελληνική συνταγή.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι η καφετέρια DA CAPO στο Κολωνάκι έχει σταματήσει οριστικά να είναι το στέκι ων πολιτικών. Οι υπουργοί και οι βουλευτές που συνήθιζαν να απολαμβάνουν εκεί το πρώτο τους εσπρέσσο πριν κατευθυνθούν στα γραφεία τους ,το έβαλαν στα πόδια μόλις άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν οι άλλοι θαμώνες και οι περαστικοί. Ορισμένες φορές, μάλιστα είχαν απειληθεί και με ξυλοδαρμό.

Τελευταίος των Μοiκανών ήταν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος που εγκατέλειψε το οχυρό μόλις υπουργοποιήθηκε. Με τη φυγή των πολιτικών από την καφετέρια, έφυγαν από την περιοχή και οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι αλλά και οι οικονομικοί παράγοντες που σύχναζαν στο DA CAPO, ακριβώς γιατί ήταν το στέκι των πολιτικών.

Εκεί μπορούσε κανείς να μάθει από πρώτο χέρι τις πολιτικές εξελίξεις και να νιώσει σπουδαίος πίνοντας τον καφέ του δίπλα σε έναν υπουργό, έναν τηλεαστέρα, έναν εργοστασιάρχη.

Μαζί με το DA CAPO στην ιστορία πέρασαν και άλλα πολιτικά στέκια του Κολωνακίου, καθώς οι πολιτικοί αναζήτησαν καταφύγιο από τους μαινόμενους ψηφοφόρους, στα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και στις καφετέριες των βορείων προαστίων.

Διαβάστε ακόμα:

Πληρώνει ο μαλάκας της παρέας!