ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ

Πηγή: Fosphotos
 

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να φύγει από πρωθυπουργός. Αυτό είναι το σίγουρο. Στο φινάλε δεν είναι κορόϊδο. Να κάνει όλη τη δουλειά με την τρόϊκα, να προχωρήσει σε συμφωνίες και μετά να γίνουν εκλογές και να τις χάσει. Γι’ αυτό, αποκρούει όλα τα σενάρια που καταλήγουν στην αντικατάσταση του από πρωθυπουργός με κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Αν είναι έτσι, τότε προτιμώτερο είναι να γίνουν οι εκλογές αμέσως μετά και την τρίτη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Ο Βενιζέλος δεν θέλει εκλογές τώρα, επόμενο. Και αντίθετα από τον Σαμαρά «συζητάει» τα διάφορα σενάρια, τα οποία όμως όλα καταλήγουν να «εκδιωχθεί» ο Σαμαράς. Πέστε μου τι θέλετε, να το συζητήσουμε, πάνω σε ποιες συγκεκριμένες προτάσεις, αυτό είναι το παιχνίδι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με στελέχη άλλων κομμάτων.

Υπ’ όψιν ότι έχουν «αγριέψει» και οι μεγαλοπασόκοι που εκφράζονται ανοικτά κατά Σαμαρά. Κι όλα αυτά, διότι μετά τα 160 «Ναι» θεωρείται απίθανο να μαζευτούν άλλοι 20, ένας-ένας.
Ο μεν, λοιπόν, Βενιζέλος είναι στον αέρα, άγεται από τις εξελίξεις, ο δε Σαμαράς ξεκάθαρος.

Δεν θέλει να καθυστερήσουν οι πρόωρες εκλογές, αν είναι να γίνουν, να γίνουν τώρα. Όχι να κερδίσει υπέρ της Ελλάδος συμφωνίες με την τρόϊκα που θα τις επωφεληθεί ο Τσίπρας σε περίπτωση που εκείνος κερδίσει τις εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

Ολος ο πλανήτης περιμένει τους μπούκουρες