ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

Δεν είναι μόνο βούρκος, δεν είναι μόνο λάσπη, είναι και ένας τεράστιος τζόγος η πολιτική ζωή. Πολλές δεκάδες, για να μην πω εκατοντάδες πολιτικοί τα παίζουν όλα για όλα στις ψηφοφορίες για τον πρόεδρο και στις εκλογές που πιθανόν να προκύψουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς παίζει την πρωθυπουργία και την ηγεσία του κόμματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παίζει ακόμη και την έδρα του στη Βουλή αν το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώσει 3% λόγω της δυσκολίας που μπορεί να προκύψει από το νέο κόμμα του ΓΑΠ. Ο Φώτης Κουβέλης ,αφού κλώτσησε την ευκαιρία να γίνει πρόεδρος με τη συγκυβέρνηση, εξαρτά το πολιτικό του μέλλον από τη μεγαλοθυμία του Τσίπρα . Το καλό σενάριο είναι να προταθεί μετεκλογικά για την προεδρία ,το κακό είναι να διαλύσει τη ΔΗΜΑΡ και να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ σαν απλός στρατιώτης.

Δύσκολα τα πράγματα και για τον Πάνο Καμένο και τους συν αυτώ. Αν οι ΑΝΕΛ μπουν στη Βουλή ο Καμένος θα μπορούσε να γίνει και υπουργός σε μια συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα. Διαφορετικά ,θα περιμένει τις …επόμενες εκλογές .

Κορώνα γράμματα παίζουν το πολιτικό τους μέλλον και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, καθώς από την ψήφο τους για τον πρόεδρο θα εξαρτηθεί όχι μόνο το βουλευτικό , αλλά και το επαγγελματικό μέλλον τους.

Τι θα υπερισχύσει ,η αγάπη τους για τη χώρα, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας τους ή, η επαγγελματική τους προοπτική.

Παράδειγμα ο Βύρων Πολύδωρας. Έχει και την ηλικία και τα χρόνια να βγει στη σύνταξη ως βουλευτής και ως δικηγόρος. Έχει ,λοιπόν, την πολυτέλεια να ψηφίσει Δήμα, μόνο αν ο υποψήφιος πρόεδρος πάρει άλλες 179 ψήφους.

Αντίθετα, ο Βασίλης Οικονόμου που εκλέγεται από το 2000 δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη αφού είναι μόλις 46 ετών. Ψηφίζει, λοιπόν, πρόεδρο και κάνει «αγώνα» για να τον ακολουθήσουν και άλλοι.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης που έχει και την ηλικία και τα χρόνια που απαιτούνται να βγει στη σύνταξη, αλλά ασκεί και το προσοδοφόρο επάγγελμα του συγγραφέα, λέει τρεις φορές «Όχι» σε ψήφο για τον πρόεδρο. Ένας άλλος άνθρωπος του πνεύματος, ο 61χρονος δημοσιογράφος –συγγραφέας Γρηγόρης Ψαριανός ψηφίζει δαγκωτό Δήμα, παρ’ ό,τι μπορούσε να το παίξει αντάρτης, διότι έχει εξασφαλισμένη τη σύνταξη του και είναι πολυτεχνίτης περιωπής, όπως προκύπτει από το βιογραφικό του. Βιβλιοπώλης, ταξιτζής, εισπράκτορας, τραγουδιστής διαλογέας ΟΠΑΠ, ελαιοχρωματιστής, μπάρμαν.

Βασίλης Καπερνάρος. Ετών 69,δικηγόρος επί 33 χρόνια Δεν θέλει, λέει, να γίνει επαγγελματίας πολιτικός, γι αυτό θα ψηφίσει και πάλι «παρών».

Παναγιώτης Μελάς, επίσης 69 ετών συνταξιούχος γιατρός. Αυτή τη φορά θα ψηφίσει Δήμα κατά 80%, σύμφωνα με τις ποσοστώσεις του.

Οδυσσέας Βουδούρης, γιατρός του ΕΣΥ, όπου και θα επιστρέψει αν γίνει δεκτή η εισήγηση Γλέζου να μη συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και για το συνάδελφο του Παραστατίδη.

Ο Βουδούρης θα ψηφίσει πάλι παρών. Πρωτοεξελέγη το 2009 και το καλό γι αυτόν είναι ότι αυτή τη φορά θα επιστρέψει ως διευθυντής και όχι ως απλός χειρουργός, διότι έτσι αναφέρει ο νόμος για τους γιατρούς πρώην βουλευτές.

Παραστατίδης. Ετών 62,φαρμακοποιός. Πρωτοεξελέγη επίσης το 2009 ,ύστερα από μακροχρόνια πορεία σε διάφορες θέσεις του δημοσίου, νομάρχης Κιλκίς ,επιθεωρητής ΟΓΑ . Θα ψηφίσει και πάλι «παρών». Η Κατερίνα Μάρκου είναι από τα πιο νέα πρόσωπα της Βουλής, πρωτοεξελέγη το 2012, όμως με σημαντική παρουσία στο χώρο του εμπορίου ,όπου μπήκε από την ηλικία των 19 ετών. Όπως και στην πρώτη ψηφοφορία θα ψηφίσει Δήμα.

Γιάννης Κουράκος, 58 ετών, δημόσιος υπάλληλος. Αυτή τη φορά θα ψηφίσει Δήμα. Εκλέγεται από το 2004 και δεν δικαιούται ακόμη σύνταξη βουλευτή.

Πάρις Μουτσινάς . Παίρνει σύνταξη γεωπόνου και ακόμη δεν έχει οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για την εκλογή προέδρου.

Αναποφάσιστος και ο 49 χρονος δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος, όπως και ο 44χρονος γεωπόνος Γιώργος Κασαπίδης.

Συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας ο 62χρονος Γιώργος Νταβρής θα ψηφίσει και πάλι Δήμα ,μαζύ με τον δικηγόρο Σπύρο Λυκούδη και τον 51χρονο εκπαιδευτικό Χρήστο Αηδόνη που εκλέγεται από το 2004. Κανείς δεν θα πάρει σύνταξη αν δεν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του..

Τρεις ανεξάρτητοι από το χώρο της ΔΗΜΑΡ και ένας από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν στο «παρών» και στις δύο άλλες ψηφοφορίες αν δεν υπάρξει συνεννόηση μετά ΝΔ-ΖΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τον 55χρονο συγγραφέα ,σεναριογράφο και ασκούμενο ,κατά δήλωση του, κοινωνικό λειτουργό, Πέτρο Τατσόπουλο ,τον Νίκο Τσούκαλη, τη Νίκη Φουντά και τον Θωμά Ψύρρα. Δύσκολες ώρες τους περιμένουν αν φύγουν από τη βουλή...

Διαβάστε ακόμα:

Να αναπνέουμε μονάχα με το στόμα