ΤΟ ΕΠΤΑΣΦΓΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

Τα 168 “Ναι” που πήρε ο Σαμαράς άλλαξαν το σκηνικό. Επόμενο ήταν. Άλλο να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών που ψήφισαν για τις εκλογές του Δήμα, κι άλλο να αυξηθεί. Άρα, ο πρωθυπουργός, άσε τι λένε οι αντίπαλοί του, πήρε την παρτίδα στο β' γύρο. Στη β' ψηφοφορία.

Και εν όψει της τρίτης και αποφασιστικής ψηφοφορίας ο Σαμαράς ετοιμάζει την άλλη κίνησή του. Το “νέο άνοιγμα”, που καπάκι θα δέσει με το προηγούμενο, πριν την β' ψηφοφορία και του ανέβασε το νούμερο στα 168.

Οι πληροφορίες του ανθρώπου του αποδυτηριάκια είναι ότι η νέα κίνηση Σαμαρά θα έχει σχέση με την ημερομηνία των εκλογών, και ακόμα θα περιλαμβάνει ακόμα μια θεσμικού χαρακτήρα εξαγγελία. Τι είναι αυτό; Τι είναι αυτό; Οι γνωστοί συνεργάτες, οι “σωματοφύλακες” του πρωθυπουργού το φυλάνε το μυστικό, το κρατάνε επτασφράγιστο.

Απαραιτήτως σημειώνω τούτο: Στόχος του Σαμαρά δεν είναι τόσο να ανεβάσει σε 180 το νούμερο 168, όσο να εκθέσει τον Σύριζα. Αυτή είναι η στρατηγική. Να βγει κερδισμένος ο Σαμαράς ακόμα κι αν χάσει τη ζαριά με τον Δήμα. Να πάει στις εκλογές η ΝΔ έχοντας το επάνω χέρι, απέναντι στον εκτεθειμένο Σύριζα.

Διαβάστε ακόμα:

Ευτυχώς που έφτιαξε κόμμα ο George