ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

πηγή: Fosphotos
 

Ονειρο... χειμερινής νυκτός αποδεικνύεται, σύμφωνα με τα κόζα η προσδοκία να μαζευτούν 180 ψήφοι για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας στην τρίτη και τελική ψηφοφορία. Το οργιώδες παρασκήνιο για να σπάσουν τα μπλόκ της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ο αριθμός των ανεξάρτητων που θα προστεθούν στα 168 «Ναι» της δεύτερης ψηφοφορίας δεν φθάνει να καλύψει το κενό των 12 ψήφων.

Αυτό, τουλάχιστον, ήταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής το κλίμα στα γραφεία υπουργών και βουλευτών κι αν επαληθευτούν οι προβλέψεις η χώρα οδηγείται σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή, την 1η Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για τις πιο πολωτικές εκλογές της μεταπολίτευσης, στις οποίες κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί θα τα παίξουν όλα για όλα, ειδικά οι αρχηγοί και τα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας.

Ήδη από το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς άλλαξε στρατηγική. Εγκαταλείποντας σιγά-σιγά το τροπάριο για τα δεινά που θα φέρει στη χώρα μια εκλογική αναμέτρηση, μίλησε για πρώτη φορά για το πόσο βολεύουν το κόμμα του και τον ίδιον οι εκλογές. Σ΄ αυτή, όμως, την εκλογική αναμέτρηση δεν θα κριθεί μόνο η πρωθυπουργία του Σαμαρά, αλλά και η αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Το κεφάλι του παίζει στις εκλογές και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τριπλή μάχη έχει μπροστά του ο χοντρός. Ένα μέτωπο βέβαια είναι με το ΣΥΡΙΖΑ. Το άλλο με την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου. Τέλος, ο πόλεμος χαρακωμάτων με το Ποτάμι που αντλεί ψήφους από την ίδια δεξαμενή.

Δεν αγνοείται και ο παραδοσιακός αντίπαλος, η Νέα Δημοκρατία. Εκεί να δεις τι άπλυτα θα βγούν στη φόρα για τις ευθύνες τους γύρω από τα μνημόνια. Τίποτα δεν αποκλείεται να σπάσουν οι ισορροπίες ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πιο σωστά ανάμεσα στον Βενιζέλο και τον Σαμαρά.

Οριακές οι καταστάσεις και στη ΔΗΜΑΡ, όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις της για το μέλλον της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ξεκαθαρίζουν από σήμερα κιόλας.

Οι Ανεξάρτητοι του Πάνου Καμένου, άσε τι λένε, θα δώσουν σκληρή μάχη για να μπουν στη Βουλή. Έκαναν μεταγραφή την παληοσειρά, τον Βύρωνα Πολύδωρα, που θα κατέβει πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παίρνει σήμερα ή, αύριο τις τελικές αποφάσεις του, για την ίδρυση ή, όχι του κόμματός του.

Απίστευτη κινητικότητα στο γήπεδο των ανεξάρτητων. Ακραίες γραφικότητες από ορισμένους που απ’ τη μια στιγμή στην άλλη μετακινούνται από κόμμα σε κόμμα πριν καταλήξουν μέσα ή, έξω σε κάποιο.

Διαβάστε ακόμα:

Οι γυναίκες που έφτυσαν τον Γιωργάκη