Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!

πηγή: Fosphotos
 

Με ασπιρίνες και ντεπόν τη βγάζει ο Κάρολος Παπούλιας. Όλα δείχνουν ότι οι τελευταίες μέρες της παρουσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο θα είναι και οι πιο δύσκολες της 10ετούς θητείας του. Το είπε ο ίδιος σε κουβέντα με δημοσιογράφους που τον ρώτησαν πως βλέπει τα πράγματα.

«Δύσκολα... για μένα...» απάντησε.
«Γιατί» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.
«Υπάρχουν ζητήματα συνταγματικά κι άλλα...» ανέφερε.
«Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας;»
«Καθίστε να περάσουν οι εκλογές και θα σας πω...» είπε, ευχόμενος και πάλι «Καλή Χρονιά».

Ο Αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει σήμερα ποιό είναι το πρόβλημα του Προέδρου. Μέρες τώρα ο Κάρολος Παπούλιας διαβάζει και ξαναδιαβάζει το Σύνταγμα και συμβουλεύεται τους
συνταγματολόγους για το πώς θα χειρισθεί, ένα πρόβλημα που πρώτος ο Αποδυτηριάκιας ανέδειξε την Πρωτοχρονιά. Μετά, όπως συμβαίνει πάντα, ακολούθησαν όλοι τον πρωτοπόρο στη σκέψη και την πληροφορία. Σύνηθες φαινόμενο.

Στο θέμα μας. Πρόκειται για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που πρέπει να δώσει στους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Τι θα γίνει λοιπόν αν η Χρυσή Αυγή αναδειχθεί τρίτο κόμμα.

Το Σύνταγμα λέει ότι ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να καλέσει τον Ν. Μιχαλολιάκο στο Προεδρικό Μέγαρο για να του δώσει την εντολή. Εξυπακούεται ότι προηγουμένως θα του σφίξει το χέρι, θα τον συγχαρεί, θα τον αποκαλέσει πρόεδρο, θα συζητήσει μαζί του τις προοπτικές και στο τέλος θα του ευχηθεί καλή επιτυχία στο εγχείρημα του να πείσει τα κόμματα να τον ψηφίσουν ως πρωθυπουργό.

Αυτό επιτάσσουν οι δημοκρατικοί κανόνες στους οποίους πιστεύει και στο κάτω-κάτω, είναι υποχρεωμένος να τηρεί ένας πρόεδρος. Οι σκηνές από το έμπα – έβγα του προφυλακισμένου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή θα μεταδίδονται στο εξωτερικό από τα διεθνή πρακτορεία σαν παγκόσμια πρωτοτυπία και τυμβωρυχία στην πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία.

Ο Μιχαλολιάκος μπορεί να σκυλεύει πάνω της επί τρεις μέρες, όσο διαρκεί δηλαδή η εντολή. Την τρίτη μέρα θα εμφανιστεί και πάλι στο Προεδρικό Μέγαρο για να καταθέσει την εντολή. Και τότε θα γίνουν και πάλι τα ίδια. Σφίξιμο χεριών, συζητήσεις κλπ.

Πώς να μην έχει πονοκέφαλο ο Παπούλιας. Τα πρόβλημα του, όμως έχει και άλλες διαστάσεις. Αίφνης τι θα γίνει αν ένας πολιτικός αρχηγός ή όλοι οι αρχηγοί αρνηθούν να
συναντηθούν με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό και ένοικο Κορυδαλλού για να συζητήσουν το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησής του. Θα ζητηθεί παρέμβαση του προέδρου και
πώς θα εκδηλωθεί αυτή;

Διαβάστε ακόμα:

Η επιβεβαίωση της σχέσης Σύριζα - Αβραμόπουλου!!!